No Man's Sky'ın Son Güncellemesi Kritik Sorunları Çözüyor

29.02.2024 13:25 Mehmet Tandoğan

 
 
Hello Games tarafından oyunculara sunulan ve geniş bir evrene ev sahipliği yapan No Man's Sky için yeni ve küçük bir güncelleme yayınlandı. Bu güncelleme oyunda yer alan birkaç kritik hatayı çözerek oyunculara rahat bir nefes aldırıyor.
 
4.52 yaması oyuncular için kritik sorunları ortadan kaldırıyor 
 
 
 
4.52 yaması oyunda yer alan sezon tamamlama sorununu çözüyor. Daha önce sezonu tamamlamak için istenilen görevleri yaparak belirtilen tuşa tıklamanıza rağmen sezon tamamlanamıyordu. Ancak bu sorun şu anda tamamen çözülmüş durumda.
 
Diğer taraftan özelleştirmeler konusunda yeni bir değişiklik yapıldı. Daha önce oyunda özelleştirme parçalarının yanlış bir şekilde kategorize edildiği bir durum söz konusuydu. Ancak yeni güncelleme ile beraber kafa karışıklığı tamamen ortadan kaldırıldı ve yeni sezona geçiş ve sezon tamamlama içerikleri artık daha net bir şekilde oyunculara sunuluyor.
 
Öte yandan oyuncuların sahip olduğu Pirate Dreadnought'larla ilgili çeşitli düzeltmeler oyuna dahil edildi. Daha önce oyuncular Dreadnought'un ateş etmesi, oyuncu tarafından yok edilmesi veya birçok kez parçalanması gibi sorunlarla karşılaşıyordu. Ancak bu sorunlar tamamen ortadan kaldırıldı ve oyuncular artık oyunda Pirate Dreadnought'larıyla iyi bir deneyimin tadını çıkarabilecek.
 

 
Geniş evreni ile dikkatleri çekmeye devam ediyor
 
Açık dünya hayatta kalma deneyimiyle beraber karşımıza çıkan ve gerçekten de büyük bir evrenin bünyesinde barındıran yapımda tek sınırımız hayal gücü diyebiliriz. Hayal gücümüzden ilham alan yapısı ile beraber oyunda istediğimiz şekilde farklı gezegenlere doğru ilerleyebiliyor, bu gezegenleri keşfedebiliyor ve herkes gene farklı yapısıyla beraber burada ilerlemeye çalışıyoruz. Etrafı keşfedebileceğimizi sürekli olarak farklı şekillerde yer alabileceğimizi yapımında elimizde bir Yıldız Gemisi bulunuyor. Bu Yıldız Gemisi ile beraber istediğimiz şekilde bu gemimizi geliştirebiliyor, kendimizi burada hayatta tutmaya çalışıyor ve farklı yaşam formlarını burada öğrenmeye çalışıyoruz.
 
Her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyimi kendinize göre özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyorsunuz. Her bir oyun deneyiminde ise prosedürel yani rastgele olarak oluşturulmuş bir Evren sizlere sunuluyor ve bununla beraber de elbette sonsuz bir döngü içerisine geçiş yapabiliyorsunuz. Başka oyuncuların görmediği yapıları görebileceğiniz ve her bir deneyim ile beraber de farklı şekillerde yer alabileceğiniz yapımda gezegenlerin yüzeylerine doğru inebiliyor, istediğiniz şekilde bu gezegenleri kullanabiliyor ve her gezegeni içerisinde farklı yaşam formlarıyla karşılaşabilir ve bunları dilediğiniz şekilde keşfedebiliyorsunuz.

İlgi çekici yapıları bünyesinde barındıran yapımda benzersiz gezegenlere doğru adım atarak bilim kurgu temasıyla burada karşılaştığımızı. Elbette ilk etapta görebiliyorsunuz, macera ve keşif adaklığı bu yapım içerisinde bir yandan sürekli olarak tehlike ve aksiyonla karşılaşabildiğimiz ve diğer yanları ise keşif ve macera unsurlarının yer alabildiği yapımda. Tüm bu türlerin harmanlandığını rahatlıkla söyleyebiliyoruz, farklı yıldızlara doğru geçiş yapabildiğimiz ve uzak gezegenler doğru adım atabildiğimiz yapımda. Elbette buralara geçiş yapmak için gemimizi kullanabiliyor ve uzay gemimizi kullanarak da buradaki yerimize alabiliyoruz, uzay gemimiz aynı zamanda burada bizim bir huzurumuz olarak karşımıza çıkıyor çünkü bununla beraber seyahatlerimizi gerçekleştirebilir hızlı bir şekilde diğer gezegenlere doğru adım atabiliyor ve böylece farklı gezegenlere adım atarak buralardaki kaynakları toplamaya çalışıyoruz.
 
 
 
Bu kaynakları toplayarak zanaatkarlık mekaniği sayesinde birleştirebiliyor, yine de donanımların sahibi olabilir ve bununla beraber de hayatta kalmanın temel mekaniği ile beraber burada karşılaşabiliyoruz. Diğer taraftan uzayın derinliklerine doğru geçiş yapabildiğiniz ve yükleme ekranlarının olmadığı yapımda her bir bölge içerisine dilediğimiz şekilde geçiş yapabiliyor, yine biliyor ve uzay gemimizi yerleştirebiliyoruz.
Diğer taraftan oyunda her bir bölgenin ve gezegenin burada elbette farklı şekillerde karşımıza çıktığını söyleyebiliyoruz, bununla beraber oyunda istediğimiz gibi ilerleyebiliyor, farklı görevleri yerine getirmeye çalışıyor ve aynı zamanda yeni güncellemelerin bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz.
 
Oyun çıkışından bu yana sürekli olarak yeni güncellemelerle beraber tazelenmeye devam ediyor ve bu güncellemeler gerçekten devasa bir boyuta ulaşıyor. Son yayınladığımız haberle beraber bildiğiniz üzere Omega adlı bir güncelleme yayınlandı, bu Omega adlı güncelleme ile beraber yepyeni bir gezegen oyuna dahil edildi ve oyun şu anda hafta sonu boyunca ücretsiz bir şekilde oynanabiliyor ve bu deneyim içerisinde de bu yeni güncelleme dahil oluyor. Dolayısıyla oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu ve güncellemenin de nasıl bir içeriği bünyesinde barındırdığını öğrenmek için oyunu şu anda tamamen ücretsiz bir şekilde deneyimleyebilir ve oyunu bu kapsamına satın alıp almama durumuna karar verebilirsiniz. Elbette oyunu belli bir noktaya kadar oynayabilir ve daha sonrasında ise oyunu satın almak durumunda kalıyorsunuz, aynı zamanda kayıtlı verilerinizi de satın alma durumu ile beraber yeni oyuna aktarabiliyorsunuz.
 
Bilim kurgu temasıyla beraber karşımıza çıkan bu yapımda elbette bu güncellemeler gerçekten de çok önem arz ediyor. Çünkü yeni güncellemeler devasa bir şekilde ve boyutta bize ulaşıyor ve bununla beraber de oyunun kapsamı daha da genişletiliyor ve özelleştiriliyor. Oyunda kendimize ait bir uzay gemisi bulunuyor ve kendi karakterimize burada geliştirip yükseltebiliyoruz. Elbette oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı noktalara doğru ilerleyebiliyor ve en yeni güncellemelerinde bu yapım içerisinde yer aldığını söyleyebiliriz. Bu zamana kadar ondan fazla güncellemenin bizlere sunulduğunu ve bu güncellemelerle beraber yeni nesil bir uzay deneyimi elde ettiğimiz yapım yeni güncellemeler ile beraber yeni görevleri, gezegenleri, içerikleri, yaşam formlarını ve daha fazlasını bize sunuyor.
 
 
 
Aynı zamanda özelleştirme ve kişiselleştirme bakımından da burada daha fazla içerikle karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla yeni güncellemeler önümüzdeki süreçte de gelmeye devam edecek ve 2024 yılı içerisinde bu güncellemeleri bekliyor olacağız. Oyuncular tarafından sevilen bir yapım olarak karşımıza çıkan bu oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi rastgele olaylar meydana gelebiliyor ve bu rastgele olaylarla beraber hem tek başınıza hem de arkadaşlarınızla beraber oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.

Destansı bir yolculuğa çıkabileceğimiz ve bu yolculuğu kendimize göre özelleştirebileceğimiz yapımda farklı düşman yaratıkların olduğundan da bahsedebiliyoruz. Vahşi konumları ilerleyebileceğimiz ve bu konumlarla beraber ilgi çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz yapımda korsanlarla karşı karşıya kalabilir ve onları ortadan kaldırmak için de elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
Elbette burada onlarla karşı karşıya kalırken belli bir bedel ödemek durumunda kalıyor ve hayatta kalma mekanikleri elbette burada meydana çıkıyor. Oyunda yer aldığımız süre boyunca buralarda hayatta kalmak için elimizdeki silahları ateşleyebilir, kendimize göre savunma sistemine koyabilir ve aynı zamanda silahımızı ve kıyafetimizi burada dilediğimiz şekilde seçebiliriz. Farklı donanımlarla ve aksiyon ve nişancı unsurları ile beraber ilerleyebileceğimiz yapımda kendi silahımızı ve kıyafetimizin geliştirilmesinde buradan yapabiliyoruz. Oyunda ilerlediğimiz esnada gerekli kaynakları topladığımız kısımda elbette bu geliştirme süreci ile karşı karşıya kalıyoruz ve istediğimiz şekilde bu kıyafetleri ve silahları yükseltebiliriz. Bunları yükselttikten sonra da onların yeteneklerinden ve gücünden daha fazla yararlanabilir ve böylece oyunda dilediğimiz şekilde yer alabiliriz, bu da oyunda kendimizi güçlendiren unsurlar arasında bulunuyor.
 
 

Oyunda aynı zamanda gemimizin geliştirilmesi de oldukça ön plana çıkıyor. Bu uzay gemisi ile beraber ilerleyebildiğimiz esnada elbette gemimizin hızını ve silahını kendimize göre yükseltebiliyor ve seçebiliyoruz. Gemimizin parçalarına dokunabildiğimiz ve daha farklı şekillerde yer alabildiğimiz yapımda farklı donanımları bir araya getirebiliyor, o donanımlarla beraber istediğimiz gibi gücümüzü arttırabiliyor ve daha farklı ödülleri burada elimize alabiliyoruz. Oyunda aynı zamanda uzay gemisi boyunca ilerlediğimiz esnada çeşitli korsanlar karşımıza çıkıyor. Bu korsanlarla beraber seçimlerimize bağlı olarak değişkenlik gösteren bir etkileşim unsuruyla karşılaşıyoruz, bu unsurlarla beraber de isterseniz onlarla düşman isterseniz de arada bir aracı olarak yer alabiliyoruz.
 
Diğer taraftan oyunda hem tek oyunculu hem de arkadaşlarla beraber oynayabileceğimiz bir yer alıyor. Elbette arkadaşlarla beraber bu tarz oyunları oynamak ve kendi bölgemizi kurmak oldukça önem arz ediyor ve daha eğlenceli bir deneyimi bize sunuyor. Motorlarımızı yükseltebileceğimiz ve donanımlarımızı arttırabileceğimiz yapımda aynı zamanda atmosferlerin bazılarında zehirli, bazılarında ise dikkat çekici düşmanların olduğundan bahsedebiliyoruz. Onlara karşı gelebileceğimiz ve aynı zamanda korsanlara karşı da dik durabileceğimiz yapımda yapabileceklerimiz oldukça fazla olarak karşımıza çıkıyor ve korsanları alt etmek istediğimiz zamanda onların ödüllerini kullanabiliyor ve tam bir savaşçı olarak oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
Bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak, daha eğlenceli bir deneyimi bünyesinde barındırıyor ve böylece oyunda istediğimiz şekilde yer alabiliyoruz. Korsan olabileceğimiz veya savaşçı olarak ilerleyebileceğimiz yapımda gemimize hız ve güç sağlayabiliyor ve böylece unutulmuş diğerleri ve gezegenlere doğru adım atabiliyoruz. Kaynaklar bulabileceğimiz ve bu zengin kaynakları kendimize göre kullanabileceğimiz yapımda aynı zamanda bir ticari sistemi bulunuyor ve bu ticari sistemi ile beraber de diğer oyuncularla ticarete geçiş yapabilir, aynı zamanda karakterlerle beraber de buradaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda diğer taraftan bu kaynakları sattıktan sonra elimize yüklü bir miktar para geçebiliyor. Bu para ile beraber farklı donanımları ve silahları elimize alabiliyor ve aynı zamanda daha fazla kargo alanına yatırım yapabiliyor ve büyük ödüller kazanabiliyoruz.
 
 
 
Bu şekilde oyunda etkileşime girebileceğimiz ve para kazanabileceğimiz bir yapı bulunuyor. Bu yapı ile beraber de aynı şekilde diğer arkadaşlarla beraber oyunda ilerleyebiliyor, görevleri atılabiliyor, farklı gezegenlere doğru iniş yapabiliyor ve kendi ekibimizi burada kurabiliyoruz. Bu şekilde daha hızlı bir noktada kaynakları toplayabiliyoruz. Bu kaynaklarla beraber dilediğimiz gibi ilerleyebiliyor ve daha fazla seçenekle beraber kendimize özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyoruz. Sınırların ötesine geçebileceğimizi, kimsenin görmediği yerlere geçiş yapabileceğimiz yapımda dikkat çekici şeyleri de keşfetmek tamamen bizim işimiz oluyor ve aynı zamanda bu kaynakları birleştirerek de daha farklı donanımlara sahibi olabiliyoruz.

Yolculuğumuzu paylaşabileceğimiz ve yaşayan galaksilere geçiş yapabileceğimiz yapımında ticaret konvoylarının olduğundan da bahsedebiliyoruz. Bu ticaret konvoyları içerisinde büyük ödüller yer alıyor ve bunları ele geçirmek ve aynı zamanda ticaret yapmak tamamen bizim hamlelerimize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Ticaret konvoyları gezegenler arasında seyahat eden bir grup olarak karşımıza çıkıyor ve onlarla beraber istediğimiz şekilde ticaret yapabiliyor ve bu ticaret daha da güçlendirebiliyoruz. Aynı şekilde bu gruplar farklı bölgeler için yarışabiliyor ve korsanlar olarak da bu gruplar tehdit ediliyor. Korsanlar tarafından tehdit edilen bu grupları korumakta tamamen bizim işimiz olabiliyor ve polisler ise sürekli olarak bu korsanları avlamak durumunda kalıyor.
 
 
 
Diğer taraftan elbette çevrimiçi kısmında diğer tüm oyuncular aynı galakside yaşamak durumunda kalıyor ve keşifleriniz de burada farklılık gösterebiliyor. Keşifleriniz belirli bir alana kapsayan bir harita üzerinde gerçekleşiyor ve onlarla paylaşmayı da bu doğrultuda seçebiliyorsunuz. Kendi eylemlerinizin sonuçları ile karşılaşabileceğiniz ve burada kendi sonuçlarınızı tartabileceğiniz yapın da ne kadar çok kaynak toplarsanız ve ne kadar çok paraya sahip olursanız o derece daha güçlü konuma gelebiliyor ve kendinize bu şekilde güçlendirebiliyorsunuz.

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun zaten sürekli olarak yeni güncellemelerle beraber şahlanmayı ve büyümeye devam ediyor. Devasa güncellemelerle beraber yer alabildiğimiz yapı şu anda yeni içerikleriyle beraber bizlere ücretsiz olarak sunuluyor. Bu kapsamda oyuna 19 Şubat tarihine kadar ücretsiz bir şekilde göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz ve böylece nasıl bir yapıya sahip olduğunu anlayabilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
No Man's Sky Platformlar: PC PS4 Geliştirici: Hello Games Dağıtıcısı: Bağımsız Tür: Adventure Çıkış Tarihi: 10 Ağustos 2016
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 5 Saat önce Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 5 Saat önce Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 6 Saat önce Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 6 Saat önce 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler