Playstation 5 için Yeni Sistem Güncellemesi Yayınlandı: İşte Yeni Özellikler

13.09.2023 19:17 Mehmet Tandoğan

 
 
Sony Interactive Entertainment, PlayStation 5 için yeni erişilebilirlik özelliklerini, yeni ses seçeneklerini, diğer oynatıcılarla bağlantı kurmanın yeni yollarını, daha yüksek kapasiteli M.2 SSD desteğini ve daha fazlasını ekleyen yeni bir yazılım güncellemesini yayınladı. Bu güncelleme performansı arttırıyor ve yeni özellikleri sisteme dahil ediyor.
 
Android cihazlarda uzaktan oynatma desteği 
 
 
 
PlayStation Remote Play diğer adıyla uzaktan oynatma desteğiyle PlayStation 4 veya PlayStation 5 oyunlarını akıllı telefonlar, tabletler (iOS ve Android), PC'ler ve Mac sistemleri de dahil birçok bir cihazdan oynayabiliyorsunuz. Oyunları oynamak için internet üzerinden ve ev ağınız üzerinden bağlanmanız gerekiyor. Bu sayede favori oyunlarınızı deneyimleyebiliyorsunuz.
 
Yeni sesli komut seçenekleri (ABD ve Birleşik Krallık sınırlı sürüm) 
 
 
 
Sesli komut sistemi geliştirildi. Yardım içeriğini etkinleştirmek için "Hey PlayStation, help" demeniz gerekiyor. Artık sesli komutu kullanarak yardım sayfaları arasında gezinebiliyorsunuz. Bu yeni Sesli Komut (Ön izleme) sistemi şu anda ABD ve İngiltere'deki mevcut PlayStation 5 oyuncuları için İngilizce olarak mevcut.
 
Yeni PlayStation Uygulaması geliştirmeleri 
 
Bu ayın ilerleyen zamanlarında PS App için bazı yeni özellikler iOS ve Android için kademeli olarak dünya çapında kullanıma sunulacak. Tıpkı PlayStation 5 konsol güncellemelerinde olduğu gibi mesajlara emojilerle tepki verebilecek ve PlayStation App'te partiye katılmadan önce birinin paylaşım ekranının ön izlemesini görebileceksiniz. 
 
Yeni Erişilebilirlik Özellikleri 
 
 
 
Yardım için ikinci bir kontrol cihazını kullanabilirsiniz: Artık ikinci bir kontrol cihazı atayabilir ve PlayStation 5 konsolunuzu sanki tek bir kontrol cihazı kullanıyormuş gibi çalıştırabilirsiniz.
 
Uyumlu Dolby Atmos özellikli ses cihazları desteği 
 
 
 
Tempest 3D AudioTech tarafından desteklenen 3D Ses artık ses çubukları, TV'ler veya ev sinema sistemleri gibi uyumlu Dolby Atmos özellikli HDMI cihazlarında da kullanılabilir. 
 
Sosyal özellik geliştirmeleri
 
Grup arayüzü güncellemesi: Artık bir oyuncuyu otomatik olarak gruba eklemeden veya yeni bir grup oluşturmadan kapalı bir partiye davet edebilirsiniz. 
 
 
 
Ekran ön izlemesini paylaşma: Birisi katılabileceğiniz bir grupta ekranını paylaştığında artık siz partiye girmeden önce bile o kişinin Paylaşım Ekranının ön izleme görüntüsünü görebileceksiniz. 
 
Yüksek kapasiteli M.2 SSD'ler için destek 
 
Artık PlayStation 5 konsolunuzda depolama alanını genişletmek için maksimum 8 TB kapasiteye (önceden 4 TB) sahip bir M.2 SSD kullanabilirsiniz. 
 
Diğer tüm güncelleme detayları için buraya tıklayabilirsiniz. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Shadow of the Ninja Reborn, 29 Ağustos'ta Konsollar ve PC için Çıkıyor 9 Saat önce Açık Dünya Aksiyon RPG GALIX: New Horizons PS5 ve PC için Duyuruldu 26 Nisan Korku Aksiyon Oyunu Alien: Rogue Incursion PS VR2, SteamVR ve Quest 3 için Duyuruldu 26 Nisan Outriders Geliştiricisi "Project Dagger" Kod Adlı Oyunu İptal Etti 26 Nisan EA Oyunlarına Devasa Zamlar Geldi: FC 24 2.900 TL Oldu! 26 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler