Syberia'nın Yaratıcısı Benoît Sokal Hayatını Kaybetti

30.05.2021 10:00 Gazali Çetinkaya

 
Belçikalı çizgi roman sanatçısı ve macera oyunu serisi Syberia'nın yaratıcısı Benoît Sokal 66 yaşında hayatını kaybetti.

Yayıncı Microïds tarafından yapılan açıklamaya göre uzun süredir devam eden hastalığı sonucunda 28 Mayıs tarihinde yaşamını yitirdi.
 
Benoît Sokal, 1970'lerin sonlarında Fransız-Belçika dergisi À Suivre için ördek dedektik hakkındaki Inspector Canardo çizgi romanını oluşturdu ve seri popüler hale gelince albüm olarak yayınlanmaya başlandı. İlk oyunu Amerzone'u geliştirirken de Inspector Canardo çizgi romanı serisini baz aldı.
 
Amerzone, Syberia 1, 2 ve 3 dışında Paradise ve Sinking Island gibi oyunları da mevcut ancak oyun tarafında en büyük başarısı şüphesiz Syberia serisi.
 
Microïds, ölümünden birkaç ay öncesine kadar Benoît Sokal'ın yeni Syberia oyunu Syberia: The World Before üzerinde çalışmaya devam ettiğini belirtti.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Syberia: The World Before Platformlar: PC Geliştirici: Benoit Sokal Dağıtıcısı: Microids Tür: Adventure Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kameralarla Hayatta Kalacağınız Korku Oyunu Poltergeist Watcher Geliyor 3 Dk önce Umamusume: Pretty Derby – Party Dash 30 Ağustos'ta PC ve Konsollar için Çıkış Yapıyor 5 Dk önce The Quintessential Quintuplets: Gotopazu Story 2nd PS4 ve Switch için Duyuruldu 1 Saat önce Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 28 Nisan Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Nasıl Kaldırılır? 28 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler