Ubisoft oyunları Steam'e gelmeye devam ediyor! Riders Republic 8 Haziran'da Steam'de!

09.05.2023 12:02 Mehmet Tandoğan

 
 
Ubisoft tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanan Riders Republic daha önce birçok platforma çıkışını yaptı. Spor temalı yarış oyunu şimdi ise Steam'e gelmeye hazırlanıyor.
 
Oyun 2021 yılında PlayStation 4, PlayStation 5, Epic Games üzerinden PC, Xbox One, Xbox Series ve hizmeti kapatılan Stadia'ya çıkış yapmıştı. Şimdi ise Steam üzerinden PC platformuna çıkış yapmaya hazırlanıyor ve Steam'e avaş yavaş Ubisoft oyunlara gelmeye devam ediyor. Daha önceki süreçte Assassin's Creed Vallhala ve birçok gibi Ubisoft oyununun Steam'e gelişini gördük. Şimdi ise bu oyunlara bir yenisi daha ekleniyor ve bu oyunu da kısa süre içerisinde bu platformda göreceğiz.
 
Birçok spor dalı oyunda yer alıyor 
 
 
 
Riders Republic genel itibarıyla çok oyunculu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve bu yapı ile beraber bizleri birçok spor dalı bekliyor diyebiliriz. Oyun içerisinde devasa çok oyunculu bir yapıyla beraber diğer oyuncularla müsabakalara katılabiliyor, buralarda farklı farklı spor dallarını deneyimleyebiliyor ve kazanmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyun içerisinde bir yandan bisiklet sürerken diğer yandan kayak yapabiliyor daha sonra karlı bölgelere giderek snowboard yapabiliyor ve atlayış tulumlarımızı sırtımızı alarak buralardan atlayabiliyoruz.
 
Birçok spor dalında bünyesinde barındıran ve çevrimiçi rekabetçi bir yapıyı bizlere aktaran bu yapım içerisinde elbette yanımıza arkadaşlarımıza davet edebiliyor ve arkadaşlarınızla beraber müsabakalara katılabiliyor ve açık dünya içerisinde diğer turnuvalara katılım sağlayabiliyoruz. Oyun içerisinde aynı anda 50'den fazla oyuncu katılabiliyor ve çevrimiçi olarak bu müsabakalarda yer bulabiliyor. Oyunculara karşı mücadele edebileceğimiz ve onlara karşı kendimizi savunabileceğimiz bu yapım içerisinde girdiğimiz her müsabakadan galip ayrılmaya çalışıyor ve bunun akabinde de ismimizi üst sıralara yerleştirmeye başlıyoruz. Ne kadar çok yarış kazanırsak o kadar çok adımızı duyurabiliyor ve skor tablolarında daha üst sıralarda bulunabiliyoruz.
 
Birçok etkinlik oyunculara sunuluyor 
 
 
 
Oyun içerisinde diğer taraftan günlük, haftalık ve diğer zaman dilimlerinde farklı farklı etkinlikler ve turnuvalar düzenleniyor, bu turnuvalara katılım sağlayabiliyor ve bu turnuvalardan galiba ayrıldığımız zaman büyük ödüllerin sahibi olabiliyoruz. Farklı spor dallarında ustalaşabileceğimiz bu yapım içerisinde farklı farklı bölgelere adım atabiliyor ve bu bölgelerin aslında yapılarını aklımızda tutmaya ve ezberlemeye çalışıyoruz. Buralarda sürekli olarak müsabakalara girerek oranın yapısını öğrenebiliyor ve nerede / hangi hamle yapmamız gerektiğini aslında aklımıza kazıyabiliyoruz. Bu sayede bu yarışları kazanabiliyor ve doğru hamleleri doğru zamanda yapma şansımız artıyor.
 
Sponsorluk sistemi bulunuyor 
 
Oyunda diğer taraftan bu müsabakalara katılırken çeşitli sponsorluklar da elde edebiliyor ve yüksek kazançlı sponsorluklar elde ettiğimiz zamanda hem adımızı daha iyi duyurmak adına çeşitli hamleler yapabiliyor hem de bu sayede daha yüksek kazançlı müsabakalara katılım sağlayabiliyoruz. Bu sponsorluklar sayesinde çeşitli özelleştirme seçeneklerine sahip olabiliyor ve akabinde de farklı tarzımızı oyun içerisinde diğer oyunculara karşı yansıtabiliyoruz. Her şeyimizi ortaya koyabildiğimiz ve yansıtabildiğimiz bu yapım içerisinde oyunun mekaniklerine alışmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü oyunun kendine ait sürüş dinamikleri ve yapısı yer alıyor ve bu yapıya alışmak her oyuncu için mühim hale geliyor.
 
Açık dünya içerisinde istediğiniz spor dalına katılım sağlayabiliyorsunuz 
 
 
 
Devasa çok oyunculu bu yapım içerisinde kendimizi açık dünya içerisinde farklı spor dallarına geçiş yaparken bulabiliyor ve buralarda farklı müsabakalara katılım sağlayabiliyoruz. Açık dünya içerisinde diğer arkadaşlarımızı yanımıza çağırabiliyor, buralarda çeşitli etkinlikler düzenleyebiliyor ve farklı yarışlara dalış yapabiliyoruz. Buralarda yine yukarıda bahsettiğim gibi bisiklet yarışlarına katılabiliyor, karlı bölgelere giderek snowboard yapabiliyor ve daha fazlasını oyun içerisinde gerçekleştirebiliyoruz. Hangi spor dalına geçiş yapmak istiyorsanız onun görevini açık dünya içerisinde alabiliyor ve ona katılım sağlayabiliyorsunuz.
 
Steam'e gelişiyle belli bir süre indirim olabilir 
 
Oyun genel itibarıyla bizlere eğlenceli bir deneyimin kapılarını aralıyor ve yakın zamanda da Steam platformunda boy göstermeye hazırlanıyor. Oyunun şu anda Epic Games sayfası üzerinde fiyatı 699 Türk lirası. Bu fiyatın sSeam'de de uygulanacağını öngörebilir ve tahmin edebiliriz. Ancak bazı durumlarda ufak tefek aşağı veya yukarı doğru çekilmeler yaşanabiliyor. Steam'e gelişi ile beraber oyunun bir süre indirimde olacağını da düşünüyorum. Dolayısıyla indirimli bir şekilde oyunu Steam üzerinden alabilir ve bunu kütüphanemize ekleyebiliriz.
 
Yarışlarda akrobasi hareketleri sergileyebiliyoruz 
 
 
 
Birçok yarış dalına katılım sağlayabildiğimiz bu yapım içerisinde elbette sadece düz bir şekilde yarışmak yerine çeşitli akrobasi hareketleri yapabilir ve bu akrabasi hareketleri üzerinde ustalaşabiliriz. Bir yandan karakterimizi kontrol ederken diğer yandan ise aracımızı kontrol ettiğimiz bu yapım içerisinde farklı hareketleri yapmak için tabii ki belli oranda zamanlamayı tutturmak ve belli açılarda olmamız gerekir. Bunları yapmak için de oyun içerisinde biraz vakit geçirmek ve bu kısımlarda nasıl ve ne yapılacağını bilmemiz gerekir.
 
Oyunda farklı bölgeler yer alıyor 

Hızlı tempolu yarışlara katılabileceğimiz bu yapım içerisinde farklı bölgeler, kanyonlar, ulusal parklar ve daha fazlası bizleri bekliyor. Bu bölgelerin tabii ki her birinin yapısı kendine özgü olarak karşımıza çıkıyor ve buraların teması, havası ve atmosferi tamamen değişiklik gösteriyor. Oyun içerisinde bu bölgelerde ilerleyebiliyor ve istediğimiz gibi gezip keşfedebiliyoruz. Bir yandan açık dünya içerisinde kendimizi gezerken bulabilirken diğer yandan ise bu bölgelerde çeşitli yarışlara katılabiliyor ve birçok ödülün sahibi olabiliyoruz.
 
Özelleştirme seçenekleri ile kendi tarzımızı diğer oyunculara yansıtabiliyoruz 
 
 

Riders Republic içerisinde çeşitli özelleştirme seçenekleri de yer alıyor ve kostümden bisiklet tarzına kadar birçok noktaya dokunabiliyor ve kendi tarzımızı diğer oyunculara yansıtabiliyoruz. Oyun içerisinde bazı ücretli paketleri alarak da bu içeriklere erişebiliyor ve çeşitli özelleştirmeler sayesinde farklı tarzlara bürünebiliyoruz. Oyunda bu tarz özelleştirme sisteminin olması tabii ki oyuncuların dikkatini çeken noktalardan biri. Dolayısıyla oyun içerisinde bu özelleştirmeleri görebiliyor ve karakterimizi nasıl bir yapıya sahip olduğunu deneyimleyebiliyoruz. Oyun içerisinde bunları görmek için üçüncü şahıs bir kamera açısıyla bakabiliyor ve bunun dışında da yarışlarda birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber ilerleyebiliyoruz. Yani oyun içerisinde hem birinci şahıs hem de üçüncü şahıs bir kamera bakış açısı yer alıyor.

Oyun 8 Haziran tarihinde Steam platformuna gelmeye hazırlanıyor ve bu süreçte oyunu istek listenize ekleyebilirsiniz ve oyunu Steam'e geldiğinden haberdar olabilirsiniz. Oyunun Steam sayfasını inceleyecek olursak burada başarımların olmayacağını ve birçok oyunda da bu tarz başarımların yer almadığını görebiliyoruz. Yakın zamanda Steam'e eklenen Ubisoft oyunları içerisinde Steam başarımları ne yazık ki yer almıyor ve bu başarıları elde edemiyoruz. Bu başarımları konusunda takıntılı olan oyuncular ne yazık ki bu oyunlardan pek bir deneyim elde edemiyor ve beklentileri de ne yazık ki boşa çıkmış oluyor. Bu oyunda da Steam başarımlarının olmayacağını söyleyebiliriz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Riders Republic Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Ubisoft Dağıtıcısı: Ubisoft Tür: Spor Çıkış Tarihi: 20 Şubat 2021
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 27 Nisan Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 27 Nisan Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 27 Nisan Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 27 Nisan 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 27 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler