DayZ İçin Planlanan Yenilikler Açıklandı

05.01.2014 14:00 Samet Konuksal


    ArmA II modu olarak başlayan DayZ, gördüğü beğeninin ardından kendi başına bir oyun olarak hayatına devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Steam üzerinden Alpha sürümüyle çıkışını yapan oyun, sorunlarla dolu olmasına rağmen iyi bir satış başarısı yakalamıştı. DayZ'nin yapımcısı Rocket, oyun için gelecek yenilikleri forum yoluyla açıkladı.
 
    Belirtilenlere göre yapımcıların ilk hedefi, oyuna daha fazla zombi eklemek. Fakat bunu yapmak pek de kolay değil. Zira her zombinin ayrı bir yapay zekası, ayrı bir eşya tablosu olduğundan dolayı sunucuların ve oyun clientının çok fazla sayıdaki zombiyi kaldırması zorlaşıyor. Yani işler düzgün gitmezse Rocket'in bu planı ilerleyen bir döneme geciktirilebilir.
 
    Dean Hall'ın ikinci çalıştığı konu, daha iyi sunucular. Bunun 2014'ün ilk aylarında sunulması bekleniyor. Ayrıca güvenliği arttıracak yeni bir anti-cheat sistemi de 2014'ün sonu için planlanıyor. Belirtilenlere göre DayZ'nin yeni anti-cheat sistemi, Valve'ın VAC'inin gelişmiş hali olacak. 
 
    Yapılan açıklamalarda son olarak oyun içi yenilikler de yerini alıyor. 2014'ün ilk ayları için eşya düşürme sisteminde yenilikler, hayvanlar ve avlanma sistemi, son olarak da toplama ve pişirme sistemi düşünülüyor. Yani henüz Alpha sürümünde olan DayZ'nin güncelleme takvimi epey yoğun görünüyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
DayZ Platformlar: PC PS4 Geliştirici: Bohemia Interactive Studio Dağıtıcısı: Bağımsız Tür: FPS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 19 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Tekken 8'in Yeni DLC Karakteri Belli Oldu 32 Dk önce Guilty Gear: Strive DLC Karakteri Slayer, 30 Mayıs'ta Çıkıyor 1 Saat önce Kameralarla Hayatta Kalacağınız Korku Oyunu Poltergeist Watcher Geliyor 1 Saat önce Umamusume: Pretty Derby – Party Dash 30 Ağustos'ta PC ve Konsollar için Çıkış Yapıyor 1 Saat önce The Quintessential Quintuplets: Gotopazu Story 2nd PS4 ve Switch için Duyuruldu 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler