Fallout 3'de Tren Vagonu Şeklinde Kask Keşfedildi

24.07.2015 12:42 Cenk Akyürek


 
     Fallout yaklaşık 10 senedir Bethesda'nın güvenli ellerinde ve Fallout 4, serinin şimdiye kadar yapılmış en detaylı oyunu olacak gibi gözüküyor. Bunu da geliştirilmiş Creation Engine oyun motoru sayesinde yapacaklarını tahmin etmek zor olmasa gerek. Ama Creation Engine'den önce Gamebryo vardı. Bu oyun motoru Fallout 3 ve New Vegas oyunlarında kullanılan motordu.
 
     4chan kullanıcılarından biri, Fallout 3 oyun dosyalarını karıştırırken, koca bir tren şeklindeki bir kaska denk gelmiş. Gamebryo araç kullanımına yer veren bir motor değil, bir kaç kere de olsa araçlar oyunda gözüküyordu (mesela Fallout Vertibirds) ama bunlar daha önceden render edilmiş animasyonlardı ve oyunun fizik motoru ile bir bağlantısı yoktu.
 
     4chan kullanıcısının ortaya çıkardığı üzere, Fallout 3 Broken Steel'deki Presidential Metro Treni, aslında tren olarak modellenmiş ve NPC'ye takılmış bir kask. Raylarda treni görüyoruz ama zeminin altında aslında onu takan bir NPC mevcut.
 
     Çok daha enteresan bir başka durum da, trene adım attığınızda, trenin Gamebryo motorunda ilerlemesi sağlanamadığı için, aslında kafanıza bu tren kaskı takılıveriyor, tabi tren geniş olduğu için görüş açınız, aslında trenin içinde gibi hissetmenizi sağlıyor. Kamera animasyonları sayesinde de sanki giden bir tren içinde gibi hissediyorsunuz.
 
     Fallout 4'de kullanılacak olan yenilenmiş Creation Engine, Gamebryo'dan çok daha sofistike olacak ve bu tarz aldatmacalara gerek kalmayacak. Aslına bakarsanız, bug yaratmayacak her türlü çözüme de açığız demeliyim.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Fallout 3 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Bethesda Softwork Dağıtıcısı: Bethesda Tür: RPG Çıkış Tarihi: 31 Ekim 2009
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 28 Nisan Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Nasıl Kaldırılır? 28 Nisan Embracer Group Üç Ayrı Şirkete Bölündü: Hangi Oyunlar Kimin Elinde? 28 Nisan The Last of Us Part I İçin AMD FSR 3.0'ı Geliştiren Güncelleme Geldi 28 Nisan Cyberpunk 2077 İçin Yeni Mod Tüm Ağaçları Elden Geçiriyor 28 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler