XNA Oyununun Kapağında ICO Esintisi

20.02.2010 17:13 Alkan Adakaner


                      
 
     ICO serisinin (devam oyunu Shadow of the Colossus) sanatsal ve düşünsel anlamda çok derin olduğu oyun otoritelerince kabul edilmiş bir gerçektir.
 
     Bir oyun bu kadar özgün ve derin olunca ona özenmeler de haliyle başlıyor. Mesela Majin: The Fallen Realm henüz ICO serisinin 3. oyunu The Last Guardian piyasaya çıkmadan ona benzemiş. God of War 3 piyasaya çıkmadan Dante's Inferno'nun ondan esinlenmesi gibi.
 
     Bu defa Xbox 360 için XNA tabanlı olarak DK Aplha tarafından geliştirilen Yaruhara no Omochi adlı oyun ICO serisinin (en azından) kapağına özenmiş.

     ICO'nun Avrupa ve Japonya kapak tasarımı (ikisi aynı) bizzat oyunun yapımcısı Ueda Fumito tarafından ressam Georgio de Chrico'nun eserlerine özenilerek yapılmıştı. Yukarıdaki resimde de görebileceğiniz gibi ICO ve Yaruhaa no Omochi'nin kapakları neredeyse aynı.
 
Bir oyunun kapağını bile özgün yapamayan kişilerin nasıl özgün bir oyun yapacağı ise tartışılır.
 
 kaynak
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Platformlar: PS4 Geliştirici: Dağıtıcısı: Tür: Çıkış Tarihi:
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kameralarla Hayatta Kalacağınız Korku Oyunu Poltergeist Watcher Geliyor 8 Dk önce Umamusume: Pretty Derby – Party Dash 30 Ağustos'ta PC ve Konsollar için Çıkış Yapıyor 10 Dk önce The Quintessential Quintuplets: Gotopazu Story 2nd PS4 ve Switch için Duyuruldu 1 Saat önce Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 28 Nisan Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Nasıl Kaldırılır? 28 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler