Beklenen Oldu: Microsoft, Activision Blizzard'ı Resmen Satın Aldı!

13.10.2023 17:44 Mehmet Tandoğan

 
 
Microsoft, ilk olarak Ocak 2022'de duyurduğu Activision Blizzard'ı satın alma işlemini resmen tamamladığını açıkladı. Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer ve Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick, satın alım ile ilgili çeşitli detaylar paylaştı. Bununla beraber Kotick'in 2023 yılı sonunda CEO'luk görevinden ayrılacağını doğrulandı.
 
Resmi olarak satın alım tamamlandı 
 
 
 
Microsoft, Call of Duty, World of Warcraft ve Diablo'nun yayıncısı Activision Blizzard'ı satın almak için yaptığı 68.7 milyar dolarlık anlaşmayı tamamladı. Geçtiğimiz hafta Microsoft'un anlaşmayı bugün tamamlamayı planladığı duyurulmuştu ve artık bu durum resmileşti. Satın alma işlemi için İngiltere ve ABD'deki düzenleyici kurumlarla 20 ay süren bir yasal süreç yaşandı. Bu sürecin sonunda kazanan Microsoft oldu.
 
Anlaşma, Microsoft'un 2016 yılında LinkedIn'i satın almak için ödediği 26 milyar dolar ve 2021 yılında Bethesda'yı satın almak için ödediği 7,5 milyar doların çok ötesinde. Dolayısıyla  Activision Blizzard satın alımı, Microsoft'un oyun sektöründeki en büyük atılımı olarak karşımıza çıkıyor.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Microsoft Platformlar: PC Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Yazılım Çıkış Tarihi: 4 Nisan 2001
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da Büyük Final: MOUZ ile Vitality Arasında Gerçekleşecek! 12 Mayıs VCT 2024 EMEA 1. Aşama'da Büyük Final Bugün Gerçekleşecek! 12 Mayıs Skyrim İçin 180'den Fazla Görev Ekleyen DLC Boyutlu Mod Yayınlandı 12 Mayıs Battlefield 2042 İçin Yeni Güncelleme 14 Mayıs'ta Geliyor 12 Mayıs Ghost of Tsushima'nın PC Sürümü 100'den Fazla Ülkede Satıştan Kaldırıldı 12 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler