Deathloop'ta Silah Tutukluk Yaptığında PS5 Kontrolcüsünün Tetik Tuşları Kilitlenecek

21.08.2020 10:09 Gazali Çetinkaya

 
PlayStation 5 DualSense kontrolcüsü bazı yeni özelliklerle birlikte geliyor. Bunlardan biri de oyun içi eylemlerin fiziksel etkisini simüle edebilen dinamik direnç seviyelerine sahip uyarlanabilir tetikler.

Birinci şahıs aksiyon oyunu Deathloop'un geliştiricisi Arkane bu özelliği etkin bir biçimde kullanmayı planlıyor.
 
Deathloop oyun yönetmeni Dinga Bakaba'nın yapmış olduğu açıklamaya göre, oyun içerisinde silah tutukluk yaptığında kontrolcünün tetik tuşları da kilitlenecek.
 
"Dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetikler özellikleri için çok heyecanlıyım. İki özellik de oyun deneyimine fiziksellik getirecek ve önemli geri bildirim sağlayacak."
 
"Deathloop'un bir FPS oyunu olmasından dolayı, her bir silahın diğerinden farklı hissettirmesi için bir sürü şey yapıyoruz. Bunların arasından sevdiğim bir tanesi, silahınız tutukluk yaptığında tetik tuşlarının bloke edilmesi ve oyuncuya oyundaki animasyondan önce geri bildirim vermesi ve bu da oyuncunun silahını fiziksel bir yoldan düzeltmeye yönlendirecek."
 
Arkane'in yani sıra Insomniac, Guerrilla, Tango Gameworks ve Polyphony Digital dahil olmak üzere birçok geliştirici dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetiklerin oyunlara nasıl etki edeceğine dair PlayStation Blog üzerinden yorumda bulundu. 
 
PlayStation 5 noel döneminde piyasaya sürülecek. Deathloop 2021'in ikinci çeyreğine ertelendi.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 5 Platformlar: Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 21 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Activision'ın Zamanında Tony Hawk's 3 + 4 Projelerini Reddettiği Bildriildi 1 Saat önce Kingdom Come: Deliverance 2'nin Savaş Sisteminden Kısa Bir Kesit 1 Saat önce Cut the Rope Geliştiricisi Paladin Studios Kapandı 2 Saat önce Mortal Kombat 1 DLC Karakteri Homelander'a İlk Bakış Atıldı 3 Saat önce Sony Geri Adım Attı: Helldivers 2'den PSN Zorunluluğu Kaldırıldı! 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler