"Half Life 2 Yapılmış En İyi Shooter Oyunu"

Freeman'ın Half Life 2'de ki en büyük yardımcısı kuşkusuz Alyx Vance'dı.
09.12.2010 11:58 Talha Aynacı

     Hem hikayesi hem de multiplayer modunda sunacaklarıyla adından bir hayli söz ettiren Homefront yapımcısı Kaos Studious, Destructoid ekibiyle yaptıkları bir söyleşide, kendi oyunlarının da çıkış yapacağı FPS türünde Half Life 2'nin eline kimsenin su dökemeyeceğini vurguladı ve hayranlıklarını dile getirdi.
 
     Yayıncılığı THQ tarafından üstlenilen Homefront'un, Half Life 2'den büyük bir ilham aldığını yapımcı ekipten Dave Votypka şu sözlerle dile getiriyor:
 
"Bize soracak olursanız, Half Life 2 deneyimi bugüne kadar yapılmış en iyi shooter. Ben eğlenceyi bir kaçış olarak görüyorum ve bu farklı şekillerde karşımıza çıkabiliyor. Gerçek dünyadan bir an olsun uzaklaşabilmek ve alternatif bir dünyayı yaşamak; kitap, sinema veya oyun farketmeksizin bir sihir gibidir.Benim en çok eğlendiğim ve hayat verdiğim oyunlarda hedeflediğim türdeki oyunlar, başarılı bir şekilde ilgi çekici ve alternatif bir dünya oluşturabilen ve bunu da oyun içerisinde sunduklarıyla destekleyebilen oyunlardır."
 
     Bu noktada Half Life evreninin harika bir iş çıkardığını başardığını vurgulayan Votypka; karakterleri, hikayesi, savaş anları ve ara sahneleriyla Half Life'ın zirvede olduğunu dile getirerek, Homefront'un Half Life'dan nasıl etkilendiğini anlatmaya şu sözlerle devam etti:
 

" Homefront ile birlikte işlediğimiz Amerikan işgali bize derin bir oyun dünyasına hayat vermemize sebep oldu. Bu da gerçekliğinizden kaçıp harika bir deneyim yaşamanız için oluşturulmuş bir dünya olabilir. Bu nedenle oyuncuları hayat verdiğimiz dünyaya çekmek ve onları gerçekten bu dünyanın içerisindeymiş gibi hissetmelerini sağlamak için en üst seviyede çalıştık; Valve'in Half Life 2 için kullandığı teknikleri sürükleyerek kendi oyunumuza dahil ettik."
 
 
     Komünist Kuzey Kore'nin nükleer silahlarla donatılmış ordusunun Amerikayı işgalini konu edinen yapım, nisan ayında Avrupa çıkışını gerçekleştirecek. Her ne kadar yapımcı ekip Half Life tarzı, bizi gerçek dünyadan uzaklaştıracak bir oyun sunacaklarını dile getirse de; işin içine Amerika ve Amerikan işgali girince sanki bize bol bol Amerikan askerleri ve cesaretini pohpohlayan bir oyun karşımıza çıkacakmış gibi geliyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Homefront Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Kaos Studios Dağıtıcısı: THQ Tür: FPS Çıkış Tarihi: 18 Mart 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Batman: Arkham Shadow Fragmanı Disslike Yağmuruna Tutuldu 06 Mayıs Manor Lords İçin Oldukça Komik Bir Shrek Modu Yayınlandı 06 Mayıs Baldur's Gate 3 iPad ve iPhone Cihazlarına Gelebilir 06 Mayıs Activision'ın Zamanında Tony Hawk's 3 + 4 Projelerini Reddettiği Bildriildi 06 Mayıs Kingdom Come: Deliverance 2'nin Savaş Sisteminden Kısa Bir Kesit 06 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler