Herkese Yetecek Kadar Star Wars Var: İşte 7 Farklı Oyunun Tüm Detayları

21.07.2023 11:15 Mehmet Tandoğan

 
 
Star Wars evreni geniş hayran kitlesiyle beraber ön plana çıkıyor ve gerek filmleriyle gerekse oyunlarla bu evren daha da genişletiliyor. Şu anda 7 farklı Star Wars temalı oyun geliştiriliyor ve hayranlar bu durumdan oldukça memnun görünüyor. Her oyunun kendine ait farklı tarzı bulunuyor.
 
Bu listemizde geliştirme aşamasında olan bu oyunlara bir bakış atacak ve elde ettiğimiz bilgileri sizlere sunacağız şimdi geçelim listemize:
 
- Star Wars: Outlaws
 
 
 
Ubisoft Massive tarafından geliştirilen Star Wars: Outlaws'ın tanıtımı geçtiğimiz Ubisoft Forward etkinliğinde yayınlandı ve açık dünya bir oyun yapısının bizlere sunulacağı açıklandı. Oyun, The Empire Strikes Back ve Return of the Jedi olayları arasında geçiyor. Galaxy boyunca hem ikonik hem de yeni ve farklı gezegenler keşfedebileceğimizi yapımda tek başımıza olmayacak ve yol arkadaşımız ile beraber bu oyunda yer bulmaya çalışıyoruz.
 
Açık dünyayı dilediğimiz gibi gezebileceğimiz ve dünya içerisinde istediğimiz gibi görevler elde edebileceğimizi yapımda elbette görevleri tamamlamak temel hedefimiz olacak. Atmosferi ve açık dünyası ile dikkatleri üzerine çekmeyi hedefleyen oyunda galaksinin en çok arananları arasına katılacak ve bu kapsamda biz de kendi suç örgütümüzü oluşturmaya başlayacağız. Suç örgütümüzle beraber istediğimiz şekilde yağma yapabilecek, savaşlara katılabilecek, çalacak ve karşımıza çıkan düşmanları ortadan kaldırabileceğiz. Bu kapsamda yapabileceğimiz oldukça fazla eylem bulunacak ve ne kadar çok düşmanı ortadan kaldırırsak o kadar çok ganimetin sahibi olabileceğiz. Bu ganimetlerle beraber de elbette kendimizi daha güçlü konuma getirecek ve daha zorlu düşmanlarla beraber baş etmeye başlayacağız.
 
 
 
Açık dünya içerisinde elbette sağı solu keşfetmek oldukça önem arz edecek. Bu keşiflerle beraber gizli noktalara doğru ilerleyebilecek, buralardaki sırları açığa çıkarabilecek ve çeşitli ödüllerin sahip olabileceğiz. Elbette oyunda farklı farklı risk alma durumları bulunacak ve bu risklerle beraber de yeni maceraları atılabileceğiz. Oyun içerisinde yine benzersiz zorluklar ve ilgi çekici ödüller oyuncuları aktarılacak. Bu kapsamda ödülü bol bir yapı üzere sunulacak diyebilirim. Oyunda elbette bu açık dünyayı gezerken çeşitli manzaralarla ve atmosferlerle karşılaşabileceğiniz. Geliştirici ekip yaptığı açıklamayla beraber oyunculara ilgi çekici manzaraların sunulacağını belirtiyor. Bu kapsamında biz de oyunda bu tarz manzaraları bekliyoruz.
 
Kanun kaçağı olarak atıldığımız bu macera içerisinde riskli bir yaşam sürüyor ve kendi suç grubumuza oluşturmaya koyuluyoruz. Elbette açık dünya içerisinde sadece yürümüyor binek aracımızla beraber de bu yerleri keşfetmeye başlıyoruz. Bu binek aracıyla beraber istediğimiz şekilde sağı solu keşfedebiliyor ve daha hızlı bir şekilde ulaşacağımız yer varsa oraya doğru yol alabiliyoruz. Oyun içerisinde yine savaşlarda ve aksiyon anlarında farklı farklı yaklaşımlar benimseyebiliyor ve düşmanları istersek gizli bir şekilde indirebiliyor istersek de doğrudan savaşa geçebiliyoruz. Bu da oyunculara sunulan farklı özgürlüklerden bir tanesi diyebilirim.
Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi yanımızda bulunan yol arkadaşımız Nix ile beraber bu aksiyona dalabiliyor, istersek düşmanların yanından gizlice ilerleyebiliyor istersek de yanımızda bulunan bu karakteri doğrudan kullanabiliyor ve düşmanların dikkatini dağıtabiliyoruz. Oyunda bu tarz farklı farklı kısımlar bulunuyor ve istediğimiz şekilde düşmanlara karşı yaklaşımımızı biz belirliyoruz. Elbette bu tarz yaklaşımlar oldukça önemli. Çünkü bu tarz özellikler her oyuncunun farklı bir deneyim elde etmesini sağlıyor. Dolayısıyla bu da oyun içerisindeki çeşitliliği arttıran unsurlardan birkaç tanesi.
 
 
 
Oyunda ek olarak bir de itibar sistemi bulunuyor ve bu itibar sistemi ile beraber bu gezegen içerisindeki tanınırlığımızı ve aranma seviyemizi yükseltebiliyoruz. Elbette ne kadar çok ganimet çalarsak ve düşman öldürürsek o kadar çok itibarımız değişkenlik gösterebiliyor ve bu da yapacağımız hamleleri ve seçimlere bağlı olarak farklı olayları karşımıza getirebiliyor. Galaksinin en çok arananları arasında bulunacağımız yapımda yaptığımız her şey bizim hem itibarımızı hem de ilerleyişimizi etkiliyor.
 
- Star Wars: Eclipse
 
 
 
Quantic Dream tarafından geliştirilen ve oyunculara sunulacak olan bu yapım klasik geliştirici ekibin diğer oyunlarında olduğu gibi benzer yapı bizleri bekliyor. Oyun içerisinde Star Wars teması bulunuyor ve bu kapsamda biz de kendi seçimlerimizle beraber ilerleyebiliyor ve olayların gidişatını doğrudan değiştirebiliyoruz. Hikaye tabanlı ve seçim odaklı bu yapım içerisinde bizleri geniş bir macera bekliyor.
 
Oyunun şu anda çıkış tarihine dair çok fazla söylenti bulunuyor ve bu söylentiler arasında ise en erken oyunun 2026 yılında çıkış yapacağı ve hatta bunun 2027 yılına sarkacağı belirtiliyor. Elbette şu an için pek fazla detayını bilmediğimiz bu yapımın çeşitli sinematik fragmanları ve yayınlanan görselleri bulunuyor. Bu fragman ve görseller haricinde oyun nasıl bir yapıya sahip olacağını az çok biliyor ancak hangi hikayeyi konu alacak ve bizlere neler aktaracağını ne yazık ki şu an için bilemiyoruz.
 
 
 
Hikaye ve seçim odaklı bu yapım içerisinde iç içe geçmiş olaylar örgüsüne doğrudan adım atıyor ve burada galaksinin içerisinde bulunduğu durumu irdeleyebiliyoruz. Oyunda çok sayıda oynanabilir karakter bulunuyor ve bu karakterlerin gözünden olayların gidişatını görebiliyor ve karşımıza gelen seçimlerle beraber de hikayenin gidişatını değiştirebiliyoruz. Elbette bu hikayenin gidişatını değiştirme olayı sebebiyle her oyuncu bu oyunda farklı bir deneyim elde edebiliyor ve çoklu seçimlerle beraber de farklı yollara doğru başvurabiliyor. Farklı karakter kadroları ile beraber oyun içerisinde dahil olabileceğimiz yapım içerisinde bu karakterlerin her birinin kendi kişiliği, kendi hikayesi ve kendi yapısı bulunuyor. Dolayısıyla oyunu birden fazla karakterin gözünden görebiliyor ve bu da bizlere çeşitlilik sağlayan unsurlardan bir tanesi.
 
Orijinal bir Star Wars hikayesini deneyimleyebileceğimiz ve bu hikayede bizim de yer alabileceğimiz oyunda elbette yukarıda bahsettiğim gibi farklı farklı seçimlerle beraber birçok sonuca varabiliyoruz. Bu çoklu sonuca varma esnasında da türlü yollardan geçiyor ve türlü maceraları atılabiliyoruz. Oyun genel anlamda bizlere sinematik ve interaktif bir deneyim sunmayı hedefliyor ve bu kapsamda ise Star Wars temasının hakkını vermesini umuyoruz.
Elbette Quantic Dream tarafından geliştirilen ekibin gerçekten de başarılı yapımları yer alıyor ve bu yapımlar arasında ise Detroit: Become Human, Beyond: Two Souls ve Heavy Rain gibi başarılı oyunlar bulunuyor. Dolayısıyla geliştirici ekibe bu konuda güvenimiz tam. Dolayısıyla beklentileri biraz da olsa yüksek tutuyor ve ekipten güzel bir Star Wars sinematik deneyimini bekliyoruz.
 
 
 
Star Wars: Eclipse içerisinde son olarak geliştirici ekibin belirttiğine göre daha önce hiç görülmemiş kısımlarım bulunacağı ve gezegendeki keşfedilecek alanların bizlere aktarılacağı belirtiliyor. Bunun yanı sıra oyunun arka planda çeşitli siyasi çekişmelerin yer alacağı ve daha önce hiç görülmemiş türlerin bu oyunda bulunacağı söyleniyor. Bu kapsamda da hem detaylı ve hem de geniş bir yapının bizlere sunulması hedefleniyor. Biz de bu bilgileri göz önüne alarak güzel bir deneyim elde edeceğimizi umuyoruz.
 
Oyun için şu anda elimizde bulunan bilgiler bunlar bunlar. Bu bilgiler dışında herhangi bir detay veya yeni oynanış videosu bulunmuyor. Dolayısıyla oyunun şu anda gelişlerinin aşamasında olduğunu biliyor ve önümüzde uzun yılların olduğunu söyleyebiliriz.
 
- Amy Hennig / Skydance New Media tarafından geliştirilen Star Wars oyunu
 
 
 
Oyun dünyasının beğenilen yaratıcılarından biri olan Amy Hennig, başkanı olduğu Skydance New Media ekibi ile beraber şu anda yeni bir Star Wars oyunu geliştiriyor. Orijinal bir hikayeye sahip olacağı belirtilen bu yapım hikaye odaklı ve aksiyon macera içeriğini bizlere aktarmaya hedefliyor. Lucasfilm Games ortaklığı ile beraber oyunculara sunulmaya hedefleyen bu oyunda ödüllü yazar ve yönetmen Amy Hennig yer alıyor. Oyun dünyasında büyük bir yere sahip bu isim daha önce Uncharted, Jak and Daxter ve daha fazla projenin efsanelerinden bir tanesi.
 
 
 
Şu anda geliştirilen oyun hakkında bilgilerin sınırlı olduğunu söyleyebilirim. 2019 yılında kurulan Sky Dance stüdyosu şu anda bu Star Wars oyununu geliştiriyor. Bu Star Wars oyunu hakkında çok fazla bilgi sahibi olmamakla beraber hem aksiyon macera hem de hikaye odaklı bir yapının bizlere aktarılacağını biliyoruz. Orijinal bir hikayeye ve yeni bir deneyimi bizlere sunmayı hedefleyen oyunun şu anda herhangi bir çıkış tarihi bulunmuyor. Oyun hakkında geliştirici ekipten kişiler çeşitli yorumlarda bulunuyor ve bu kapsamda Sky Dance Başkan Yardımcısı ve genel müdürü Beak şu ifadeleri kullanıyor:
 
“Lucas film Games ile çalışmak oldukça heyecan ve gurur verici. Şu anda geliştirilme aşamasında bulunan yeni Star Wars oyunu aksiyon macera deneyimini ve daha fazlasını oyuncuları sunmayı hedefliyor. Hayranları destansı bir macerayı sürüklemeye amaçlayan bu oyunu dört gözle sizlere sunmayı bekliyoruz.”
 
Deneyimli ve yetenekli geliştireceklerin yer aldığı bu stüdyo bakalım bizlere nasıl bir Star Wars deneyimi sunacak. Hep birlikte göreceğiz.
 
- Respawn Entertainment tarafından geliştirilen Star Wars temalı strateji oyunu
 
 
 
Electronic Arts ve Lukasfilm Games iş birliği kapsamında geliştirilen yeni bir Star Wars oyunu bizlere sunulmayı bekliyor. Bu yapım Star Wars evreninde geçen yepyeni bir deneyimi bizlere aktarmayı istiyor. Apex Legends, Titanfall ve Star Wars Jedi: Fallen Order'daki çalışmalarıyla tanınan Respawn Entertainment yeni bir Star Wars deneyimi ile karşımıza çıkmayı istiyor ve bu kapsamda da şu anda bu yapım geliştirme aşamasında bulunuyor.
 
Ressam tarafından geliştirilen bu yeni Star Wars oyunu strateji türünü bizlere aktarmayı hedefliyor. Daha önce birinci şahıs, nişancı ve aksiyon oyun türleri ile karşımıza çıkan ekip şu anda yeni bir türe doğru adım atıyor. Greg Foerstch tarafından yönetilen ve yeni kurulan stüdyo Bit Reactor ile iş birliği kapsamında geliştirilen bu yapımda Star Wars temalı bir strateji oyununa adım atacak ve yeni bir deneyimi burada elde etmeye başlayacağız. Elbette farklı bir tür olması ile beraber oyunculara farklı bir içeriği aktarmayı hedefleyen bu yapım strateji tarzını severler memnun olmayı isteyecek.
 
 
 
Şu anda oyun hakkında pek fazla bilgi bulunmuyor. Bu yeni strateji oyunu 25 Ocak 2022'de duyurulan Star Wars Jedi: Survivor ile beraber gün yüzüne çıktı. Ek olarak oyunun çıkış tarihi veya ekran görüntüleri bulunmuyor. Dolayısıyla yeni detayları ilerleyen süreçte bekliyoruz.
 
- STAR WARS Knights of the Old Republic Remake
 
 
 
Orijinal olarak BioWare ve Aspy tarafından geliştirilen ve kült bir yapım olan STAR WARS Knights of the Old Republic’in yeniden yapım sürümü şu anda geliştirme aşamasında bulunuyor. Uzun süredir ses alınamayan bu proje yönetim unsurlarının değişmesi ile beraber sekteye uğramış durumda.
 
Yeniden yapıp sürümü olarak karşımıza çıkmayı hedefleyen bu yapım son gelen bilgilere göre şu anda geliştirme aşamasında bulunuyor. Daha önce bir kez stüdyonun el değiştirdiği ve farklı farklı geliştirme gruplarının sürüme dahil olan oyun PlayStation 5 ve PC'de piyasaya sürülmek için çıkış yapmayı bekliyor. İlk olarak 2021'de kısa bir fragmanla beraber duyurulan bu yeniden yapım sürüm hakkında şu anda pek fazla bilgi bulunmuyor. O dönem yayınlanan fragman içerisinde de herhangi bir oynanış unsuru veya içerik yer almıyordu. Dolayısıyla çok kısa bir tanıtımla beraber oyunun yeniden yapım sürümüne geleceğini öğrenmiş olduk.
 
 
 
Orijinal oyun üzerine çalışan Aspyr ekibi şu anda bu yeniden yapım sürümü  üzerinde uğraşmıyor bu ekip yerine Embreacer Group’ta yer alan ve başka bir geliştirici olan Sabre Interactive bulunuyor. Elbette bu değişiklik birçok oyuncu tarafından hoş karşılanmamış durumda. Nihayetinde orijinal oyunu yapan ekibin bu yapım üzerinde yer alması oldukça iyi bir sürümü geleceğini garantiliyordu. Ancak bu durumda elbette şu anda birtakım şüpheler oluşmuş durumda.
 
Daha önce yeniden yapım sürümünün birçok raporda durma noktasına geldiği hatta iptal edildiği öne sürülmüştü. Ancak durum bundan ibaret değil ve belirtilerine göre şu anda geliştirme aşamasında bulunuyor ve ilerleyen süreçte de piyasaya sürmeye bekleyen yeniden yapıp sürümler arasında yer alıyor diyebiliriz. Şu anda sürümü hakkında pek fazla bilgi bulunmuyor ancak orijinal yapıyor özgün bir içeriğin gelmesini bekliyoruz.
 
 
 
Diğer taraftan orijinal oyun bizlere üçüncü şahıs aksiyon macera ve rol yapma deneyimini sunuyor. Oyun içerisinde Jedi otoritesinin son umudu biz oluyoruz ve bu kapsamda çeşitli mücadelelere ve aksiyon macera içerisine geçiş yapabiliyoruz. Oyunda elbette belli başlı seçimlere sahip oluyor ve bu kapsamda hem iyi tarafa hem de kötü tarafa doğru ilerleyebiliyoruz. Bu tamamen bizim seçimlerimizle beraber değişkenlik gösterebiliyor.
 
Yolumuzu seçebileceğimiz ve farklı noktalara doğru varabileceğimiz yapım içerisinde Cumhuriyeti kurtarma görevi bizlere sunuluyor ve biz de bu kapsamda zorlu görevlerle beraber karşı karşıya geliyoruz. Elbette karşımıza çıkan düşmanları ışın kılıcımızla beraber ortadan kaldırabiliyor ve çeşitli hareketlerle beraber de kombinasyonlar yapabiliyoruz. Galaksinin kaderinin elimizde bulunduğu bu yapım oyuncular tarafından beğenilen ve çok eski bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Farklı farklı karakterlerin bulunduğu yapım içerisinde tam bir rol yapma deneyimi bizlere aktarılıyor. Oyunda kullanabileceğimiz çeşitli yetenekler ve kendi ışın kılıcımızı oluşturabileceğimiz bir mekanik bulunuyor. Bu kapsamda kendimize özgü bir yapı benimsiyor ve buna göre de adımımızı atabiliyoruz. Oyunda yine Star Wars evreninden aşina olduğumuz çeşitli konumlar bulunuyor ve bu konumlarla beraber de oyundaki maceramızı genişletebiliyoruz.
 
 
 
Ek olarak oyun içerisinde farklı farklı gezegenlere doğru seyahat edebiliyor ve kendi yıldız gemimiz ile beraber buralara adım atabiliyoruz. Yine bunun dışında farklı karakterleri kendi grubumuza dahil edebiliyor ve özelleştirilebilir bu karakterler arasından da istediğimizi seçebiliyor ve kendi takımımızı kurabiliyoruz. Bu kapsamda kendi takımımızla beraber daha güçlü bir konuma gelebiliyor ve güçlerimizi birleştirebiliyoruz.
 
Popüler Star Wars oyunlarından biri olan bu yapım  şu anda yeniden yapım sürüm olarak karşımıza çıkmayı hedefliyor.
 
- Respawn Entertainment birinci şahıs nişancı Star Wars oyunu
 
 
 
Yukarıda bahsettiğim strateji temalı Star Wars oyununun dışında bir de aynı ekip birinci şahıs nişancı oyun projesi üzerinde çalışıyor. Aynı şekilde bu oyun da Star Wars temasını benimsiyor ve geliştirici ekibin aşina aldı birinci şahıs türü ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Respawn tarafından geliştirilen bu yapım Electronic Arts tarafından yayınlanmayı  bekliyor ve oyun hakkında pek fazla bilgi sahibi ne yazık ki şu anda bulunmuyor.
 
Birinci şahıs nişancı oyunu 2019 yılında yatırımcı çağrısı esnasında duyuruldu ve o zamandan bu yana geliştirilmeye devam ediliyor. Oyunun şu anda ne zaman çıkış yapacağı bilinmiyor ve herhangi bir detay da bulunmuyor. 2019 yılında duyurulduğunda ekipler sadece yeni bir Star Wars oyununa yaptıklarını açıklamıştı ancak tarihler 25 Ocak 2022'yi gösterdiğinde oyunun türü hakkında da detay sahibi olduk ve oyunun nişancı bir yapıya sahip olacağı açıklandı.
 
 
 
Bu yeni FPS oyunu üzerinde oyun yönetmeni Stig Asmussen ve Peter Hirschmann yer alıyor..2019 yılında piyasaya sürülen Star Wars Jedi: Fallen Order, Respawn  ekibinin Star Wars dünyasına giriş yaptığı yapımlardan biri oldu. Bu oyundan sonra çıkış yapan Survivor oyunu ile beraber de bu serinin ikinci oyunu bizleri sunuldu. Bu süreçten sonra da artık yeni oyunları bizlere sunmayı hedefleyen ekip şu anda iki farklı Star Wars temalı yapım üzerine uğraşıyor.
 
İlki yukarıda bahsettiğim strateji oyunu diğeri ise şu anda bahsettiğim birinci şahıs nişancı oyunu. Şu anda oyunlar hakkında herhangi bir detay sahibi ne yazık değiliz, şu ana kadar bilinen tamamen bunlardan ibaret. Bu kapsamda oyunlar hakkında herhangi bir görsel veya fragman da bulunmuyor. Dolayısıyla bu aşamada beklemeye koyuluyoruz.
 
 
 
Respam ekibi sizin de bildiğiniz gibi nişancı ve aksiyon türünde oldukça uzman bir ekip. Daha önce yukarıda da bahsettiğim gibi ekipler Titanfall, Apex Legends ve daha fazla oyunu geliştirdi ve geliştirmeye de devam ediyor. Elbette Star Wars hayranları güzel bir oyun deneyimi elde etmek istiyor ve bu kapsamda hayal kırıklığına uğratmayacak projelerin karşılarına çıkmasını bekliyor.
 
Öte yandan önceki yıllara baktığımızda yine Star Wars temalı birçok nişancı oyunu geliştirildiği görebiliyor ve ilham kaynağı olarak bu yapımların göz önüne alınacağı belirtiliyor. 90'lı yıllarda piyasaya sürülen Star Wars temalı nişancı aksiyon oyunu Dark Forces ve Jedi Knight: Dark Forces 2 bu oyunlar için ilham kaynağı oluşturuyor. Bu yapımlar Star Wars temasının ilk nişancı oyun türü olarak karşımıza çıkan projelerden birkaç tanesi.
 
 
 
Şu anda geliştirilen nişancı Star Wars oyun hakkında birtakım söylentiler de ortada dolanıyor. Oyunun tek oyunculu ve hikaye odaklı olacağı aynı zamanda çok oyunculu bir modun da bulunacağı söyleniyor. Tüm bu söylentiler bir iş ilanı içerisinden geliyor ve iş ilanında tek oyunculu ve hikaye odaklı oyunlar üzerinde uzmanlaşmış bir kişinin arandığı aynı zamanda çok oyunculu deneyim üzerinde de bilgi sahibi olması gerektiği belirtiliyor. Dolayısıyla bu iş ilanına göre oyunun hem tek oyunculu ve hikaye odaklı hem de çok oyunculu bir yapının benimseyeceği öne sürülüyor. Ancak tabii ki şu anda bunlar sadece birtakım tahminler.
 
- Zynga tarafından geliştirilen Star Wars: Hunters adlı mobil oyun
 
 
 
Mobil oyunlar üzerinde uzmanlaşmış bir stüdyo olan Zynga şu anda yeni bir Star Wars oyunu üzerinde çalışıyor. Star Wars: Hunters adlı bu yapım yakın zamanda çıkış yapmayı planlıyor ve oyun içerisinde Galaktik iç savaşın olduğu bir döneme atılıyor ve burada çeşitli aksiyonlara ve maceraları dalabiliyoruz. Daha önce farklı zamanlarda oyunculara sunulan ve açık beta şeklinde piyasaya sürülen oyun içerisinde galaksinin dört bir yanına dağılmış çeşitli hikayeler yer alıyor ve buralardaki hikayeleri deneyimleyebiliyoruz. Oyunda aynı zamanda gladyatör dövüşlerini andıran çeşitli savaşlar bulunuyor ve oyunda farklı karakterleri elimize alabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde çok oyunculu bir yapı benimsenmiş durumda ve 4'e 4 bir şekilde takımların kapışmasını içeriyor. Oyunda farklı farklı Star Wars karakterlerini alabiliyor ve bu karakterlerle beraber mücadeleye başlıyoruz. Elbette oyun içerisinde karakterimizin alabileceği çeşitli silahlar bulunuyor ve bu silahları düzgün ve doğru bir şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Ne kadar çok nişangahımızı doğru ve düzgün tutarsak o kadar çok düşman ortadan kaldırabiliyor ve rakip oyuncuları alt edebiliyoruz. Rekabetçi bir yapıyı benimseyen bu yapım tamamen çevrimiçi bir yapıyla karşımıza çıkmayı hedefliyor ve bu kapsamda ise muhakkak internet bağlantısının olmasını gerektiriyor. Oyunda aynı zamanda mevcut karakterleri yeri geldiği zaman geliştirebiliyor ve yeni silahları da bu karakterle beraber kullanabiliyoruz. Oyunda yine farklı bölgelere doğru adım atılabiliyor, bu bölgelerin açıklarından yararlanabiliyor, siperlerin arkasından saklanabiliyor ve düşmanları gafile avlayabiliyoruz. Siper çatışmalarından doğrudan aksiyona girdiğimiz anlara kadar bu yapımda farklı animasyonlar, silah görünümleri, çeşitli kostümler ve daha fazla özelleştirme içeriği de bizleri bekliyor.
 
 
 
Star Wars: Hunters içerisinde takımın uyumu oldukça önem arz ediyor. Çünkü takımla beraber hareket etmek bu oyundaki temel unsurlardan birkaç tanesi. Elbette rakipleri alt etmenin yolu takımla beraber sırt sırta vererek birbirinize destek olmak. Oyun içerisinde üçüncü şahıs bir kamera bakış açısı bulunuyor ve bu kamera bakış açısıyla beraber hem karakterimizi görebiliyor hem de özelleştirme sistemi sayesinde giymiş olduğumuz kostümleri burada görebiliyoruz. Farklı arenalara atıldığımız oyunda rakiplerle kapışabiliyor ve takımımızın sahip olduğu saldırı ve savunma becerileri oldukça önem arz ediyor. Bu kapsamda takımımızla beraber bir olup rakiplerin üzerine doğru gidebiliyor ve istediğimiz beceri üzerinde ustalaşmaya çalışıyoruz.
 
Oyunda farklı farklı modlar bulunuyor ve PVP modu içerisinde 4'e 4 takım kapışması yer alıyor. Diğer taraftan eşli mod içerisinde düşmanlara yakalanmadan yükü güvende tutmaya çalışıyor ve burada hızlı bir şekilde yükü taşımaya başlıyoruz. Oyunda bu tarz farklı farklı modlar içerisinde farklı görevler bizlere veriliyor ve bu görevleri tamamlamak da tamamen bizim işimiz oluyor. Elbette oyunda ne kadar çok galibiyet alırsak ona göre de çeşitli ganimetlerin sahibi olabiliyor ve çeşitli özelleştirmeleri de bu kapsamda elde edebiliyoruz. Oyun içerisinde yukarıda bahsettiğim gibi farklı farklı bölgeler ve arenalar bulunuyor ve klasikleşmiş bölgeleri bu oyunda görmeniz mümkün. Dolayısıyla Star Wars evreninden aşina olduğumuz yerler burada karşımıza çıkıyor ve bu kapsamda tanıdık kısımlarda da rakipleri alt etmeye çalışıyoruz.
 
 
 
Oyun oynaması ücretsiz bir modelle karşımıza çıkmayı hedefliyor ve farklı özelliklere sahip olan avcılar arasından istediğimiz gibi seçim yapabiliyoruz. Bu avcıları dilediğimiz gibi özelleştirilebiliyor, onlara kostüm giydirebiliyor ve yeteneklerini kullanarak çeşitli modlarda galip gelmeye çalışıyoruz. Her bir avcının kendine özgü çeşitli becerileri bulunuyor ve bu becerileri dilediğimiz gibi geliştirebiliyor, kendi stratejimizi ortaya koyabiliyor ve kazandığımız takdirde de farklı ödüllerin sahip olabiliyoruz.
 
Ek olarak oyunda görevleri tamamlamakla beraber sezon biletine benzer şekilde ödüllerin kilidini açabileceğimiz çeşitli kısımlar bulunuyor. Oyun içerisinde belli oranda bu puanlar elde ederek yeni özelleştirmelerin ve ödüllerin kilidini açabiliyor ve bu kapsamda diğer oyunculardan farklı olabiliyoruz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Listeleri Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Aksiyon-Ryo Çıkış Tarihi: 26 Haziran 2022
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ghost of Tsushima'nın PC Sürümü 100'den Fazla Ülkede Satıştan Kaldırıldı 1 Saat önce Sony, Eski Deviation Games Geliştiricileriyle Yeni Stüdyo Kurdu 2 Saat önce Terapist Görevini Üstlenebileceğimiz Vampire Therapist Görsel Roman Tarzıyla Geliyor 3 Saat önce Gray Zone Warfare Erken Erişim İnceleme 3 Saat önce Psikolojik Dram Oyunu The End of You 20 Haziran'da Çıkacak 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler