Metro Exodus'un Seriye Getirdiği Bazı Değişiklikler

07.02.2018 23:51 Gazali Çetinkaya

 
 
   Metro 2033 ve Last Light oyunları Moskova metrosunun içinde geçerken Exodus ile bu durum değişiyor ve Artyom yeni bir yaşam arayışı için yüzeye çıkıyor. Bu aynı zamanda daha büyük alanlar, tehlikeli yeni gruplar ve hayatta kalanlar için yeni bir tehlikeler anlamına geliyor.
 
   Exodus bir açık dünya oyunu değil ancak büyük bir dünyaya sahip. Ana hikaye görevleri ilk iki oyunda olduğu gibi çizgisel olmayacak ve ayrıca yan aktiviteler de bulunacak. Ancak bir alanda işinizi bitirdikten sonra geri dönmenin bir yolu olmadan bir sonraki bölüme geçeceksiniz. 4A Games'in Game Informer'a söylediğine göre Last Light'taki en büyük alan 200x100 metre civarındayken Exodus'un bazı alanları iki kilometrekareye kadar uzanıyor.
 
   Çok bir detay verilmese de savaş kısmında da değişiklikler var. Artık düşmanları ölümcül veya ölümcül olmayan yollarla indirmek arasında seçim yapabileceksiniz. Animasyonlar da çeşitli olacak. Düşmanı indirme animasyonu hangi silahı kullandığınıza, yaklaşımınızın hızına ve düşmanınıza nereden yaklaştığınıza göre değişecek. Yapmış olduğunuz eylemler diğer gruplar ile ilişkinizi belirleyecek. Bir grubun üyesine zarar vermek o grup tarafından düşmanca karşılanmanıza sebep olacakken nazik davranmak dostça karşılanmanıza sebep olacak.
 
   Artyom bu yeni yolculuğunda araç kullanabilecek. 4A Games araç çeşitliliği hakkında detay vermekten kaçınıyor ancak Game Informer oynama fırsatı buldukları demoda Artyom'un Aurora'nın dışında bir teknesi olduğunu görmüş.
 
   2033 ve Last Light'taki olaylar birkaç gün içinde gerçekleşirken Exodus'un hikayesi 1 seneden fazla bir süreye yayılarak anlatılacak ve farklı mevsimlere tanık olacağız.
 
   Silahların bakımı göz ardı edilmemesi gereken bir konu olacak. Eğer istasyonunuzda silahınızın bakımını yaptırmazsanız silah kirlenecek, tamamen çalışmaz bir duruma gelmeyecek ancak düşmana verdiği hasar azalırken hedef tutturma da zorlaşacak. Ayrıca silahlara farklı ve daha gelişmiş dürbün, namlu ve şarjör gibi eklemeler yapmak mümkün olacak, hatta bir alanda silah bulduğunuzda silahı komple almak zorunda değilsiniz size lazım olan araç gereçleri çıkararak envanterinizde uyumlu olan silaha da takabilirsiniz. Ayrıca cephane ve cephane craft etmeye yarayacak materyallar için etraftaki istasyonları araştırmaya şimdiden hazırlanın.
 
   Yan görevler oyunculara direkt olarak sunulmayacak. Oyuncular buldukları notları okuyarak, karakterlerle konuşarak ya da konuşmalara kulak misafiri olarak yan görevler hakkında bilgi edinebilecek.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Metro Exodus Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: 4A Games Dağıtıcısı: TBA Tür: FPS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Lords of the Fallen İçin Master of Fate Güncellemesi Yayınlandı 1 Saat önce Horizon Forbidden West PC İçin Yeni Güncelleme Yayınlandı 23 Nisan Riven Remake'ten Resmi Oynanış Fragmanı Geldi 23 Nisan Microsoft ve IGN'den ID@Xbox Sunumu: İşte Detaylar 23 Nisan Cyber Citizen Shockman 3: The Princess from Another World, 3 Mayıs'ta Konsollara Geliyor 23 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler