Microsoft'un Apple ve Google'a Rakip Xbox Mobil Oyun Mağazası 2024'te Gelebilir!

02.07.2023 21:15 Mehmet Tandoğan

 
 
Microsoft geçtiğimiz senelerde Apple ve Google'a meydan okuyarak oyunları doğrudan mobil cihazlarda sunmak için yeni bir Xbox mobil mağazası kuracağını duyurmuştu. İlk etapta oyunlar için inşa edeceği "yeni nesil" bir mağazanın ipuçlarını veren yazılım devi, bu hizmeti kısa sürede içerisinde piyasaya sürmeye kararlı. Geliştirilme aşamasında bulunan bu mağazanın 2024 yılında gelebileceği öne sürülüyor.
 
Microsoft'tan yeni bir hamle geliyor
 
 
 
Microsoft, Xbox mobil oyun mağazasını gelecek yıl / en kısa sürede kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor. Xbox patronu Phil Spencer, şirketin mağazayı açma sebeplerinin Apple ve Google olduğunu söylüyor. Bu kapsamda şirketlere meydan okuyan Microsoft mobil mağazaya yönelmiş durumda.
 
Öte yandan geçtiğimiz gün yeni bir haber paylaşmıştık. Bu haberde Microsoft'un yıllar önce Square Enix'i satın almak istediğini aktarmıştık. Square Enix'i satın almak isteyen Microsoft'un birçok sebebi bulunuyor ancak içlerinden bir sebep dikkat çekiyor. Açıklanana göre Microsoft "gelecekte mobil cihazlara özel Game Pass teklifleri" sunma konusunda kendisine yardımcı olması için Square Enix'i bünyesine katmak istemiş. Bu hamle Microsoft'un konsol ve PC'ye ek olarak Xbox Game Pass'i mobil cihazlara getirme hedefi olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla Microsoft'un ilerleyen süreçte mobil oyun tarafına ağırlık vereceğini varsayabiliriz.
 
Microsoft tarafından sunulacak olan Xbox mobil mağazasının geliştiricilere geniş yetkiler sunacağı belirtiliyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Microsoft Platformlar: PC Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Yazılım Çıkış Tarihi: 4 Nisan 2001
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 21 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da Büyük Final: MOUZ ile Vitality Arasında Gerçekleşecek! 12 Mayıs VCT 2024 EMEA 1. Aşama'da Büyük Final Bugün Gerçekleşecek! 12 Mayıs Skyrim İçin 180'den Fazla Görev Ekleyen DLC Boyutlu Mod Yayınlandı 12 Mayıs Battlefield 2042 İçin Yeni Güncelleme 14 Mayıs'ta Geliyor 12 Mayıs Ghost of Tsushima'nın PC Sürümü 100'den Fazla Ülkede Satıştan Kaldırıldı 12 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler