Sony, Epic Games'e 1 Milyar Dolar Yatırım Yaptı

11.04.2022 20:38 Mehmet Tandoğan

 
 
Sony Group Corporation, Fortnite ve Unreal Engine geliştiricisi Epic Games'e ilk olarak Temmuz 2020'de 250 milyon dolar, ardından Nisan 2021'de 200 milyon dolar yatırım yaptı. Bu yatırımlara bir yenisi daha eklendi.
 
Daha önce yaptığı yatırımlara ek olarak Sony Group Corporation ve LEGO'nun arkasında şirket KIRKBI, Epic Games'e 1 milyar dolar yatırım yaptığını duyurdu. İki firma ayrı ayrı yatırım yaptığından dolayı Epic, bu doğrultuda 2 milyar dolar yatırım aldı. Sony Group Corporation Başkanı ve CEO'su Kenichiro Yoshida yatırım hakkında şunları söyledi: "Bir eğlence şirketi olarak, geliştiricilerin ve kullanıcıların zamanlarını paylaştığı Epic'e yatırım yapmaktan heyecan duyuyoruz.
 
Güçlü oyun motoru da dahil olmak üzere Epic'in uzmanlığı Sony'nin teknolojileriyle birleşecek. Bu sayede yeni dijital deneyimler daha da gelişecek. Bu yaptığımız yatırım hamleleri, yapmak istediklerimizi daha kısa sürede sizlere sunmamıza yardımcı olacak."
 
Epic Games'in kurucusu ve CEO'su Tim Sweeney ise şunları belirtti: "Eğlence ve oyunun geleceğini yeniden tasarlarken vizyonumuza ortak olan partnerlere ihtiyacımız var. Bunu Sony ve KIRKBI ile olan ortaklığımızda bulduk. Bu yatırım, meta veri tabanı oluşturmada büyük rol oynayacak. Bu sanal dünyada markalar yaratılacak, sürükleyici deneyimler sunulacak ve geliştiricilerin topluluk ve topluluklar oluşturmasına yardımcı olacak. Burası oyuncuların arkadaşlarıyla eğlenebileceği bir dünya olacak. "

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sony Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Oyun Firması Çıkış Tarihi: 7 Mayıs 2002
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Türk Telekom eSüper Lig’de Şampiyon Trabzonspor Oldu! 25 Nisan Remnant 2 Artık DLSS 3.7 ve Intel XeSS 1.3 Desteğine Sahip 25 Nisan 10 Yılın Ardından Tomb Raider: Definitive Edition Artık PC Platformunda 25 Nisan eFootball 750 Milyon İndirmeye Ulaştı! 25 Nisan Gelecek Haftanın Ücretsiz Epic Games Oyunu Sızdırıldı! 25 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler