Sony'e 3,6 Milyar Dolar ile Bungie'nin Alınmasına ilişkin Soruşturma Başlatıldı

06.05.2022 13:49 Mehmet Tandoğan

 
 
ABD Federal Ticaret Komisyonu, Sony'nin Halo ve Destiny geliştiricisi Bungie'yi satın almasıyla ilgili bir soruşturma başlattı. Sony, teknoloji devi ve konsol rakibi Microsoft'un, Activision Blizzard'ı yaklaşık 70 milyar dolara satın almasının hemen ardından, bu yılın başlarında Bungie'yi satın aldığını duyurmuştu.
 
O dönem Sony'nin Bungie'yi satın alımı, Microsoft'un yapılan hamlesine karşılık gibi görünüyordu. Ancak Bungie, 3,6 milyar dolarlık bir şirket bazında değildi. The Information'a konuşan bilir kişiler, FTK soruşturmasının satın almanın boyutuyla ilgili olmadığını, daha çok tekelleşme konusuyla ilgili olduğunu belirtti. Bu kapsamda Sony'nin büyük teknoloji birleşmelerine karşı agresif bir tutum sergilediği bildirildi.
 
Sony, Bungie'yi satın almasının ana nedeninin, Destiny geliştiricisinin diğer medyalara yayılmasına yardımcı olmak olduğunu belirtti. Bungie'nin oyun geliştirme işi üzerinde tam kontrole sahip olduğunu ve tüm platformlarda oyun yayınlamaya devam edeceğini doğruladı. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sony Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Oyun Firması Çıkış Tarihi: 7 Mayıs 2002
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Türk Telekom eSüper Lig’de Şampiyon Trabzonspor Oldu! 25 Nisan Remnant 2 Artık DLSS 3.7 ve Intel XeSS 1.3 Desteğine Sahip 25 Nisan 10 Yılın Ardından Tomb Raider: Definitive Edition Artık PC Platformunda 25 Nisan eFootball 750 Milyon İndirmeye Ulaştı! 25 Nisan Gelecek Haftanın Ücretsiz Epic Games Oyunu Sızdırıldı! 25 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler