Xbox, VR Pazarının Şu Anda Oldukça Küçük Olduğunu Bildiriyor

20.06.2023 19:46 Mehmet Tandoğan

 
 
Xbox Game Studios'un başkanı, VR ve AR pazarı hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Pazarın şu anda çok küçük olduğunu belirten Matt Booty biraz daha beklemek gerektiğini açıkladı.
 
Matt Booty pazar hakkında bilgiler verdi
 
 
 
The Hollywood Reporter ile yaptığı bir röportajda Matt Booty, Xbox oyunlarının başarılı olabilmesi için yaklaşık 10 milyon oyuncuya ulaşması gerektiğini öne sürdü. Bu doğrultuda biraz daha beklenmesi ve büyük topluluklara ulaşılması gerektiğini aktardı. Sektörde büyük IP'lere sahip olduğumuz için çok şanslıyız ifadelerini kullanan Booty ek olarak bugüne kadar 10 milyondan fazla oyuncuya ulaşan 10 oyunlarının olduğunu belirtti.
 
Booty VR ve AR pazarının şu anda küçük olduğunu belirtmenin yanı sıra şu sözleri söyledi: "Bugüne kadar 10 milyondan fazla oyuncuya ulaşan 10 oyunumuz bulunuyor. Bu oldukça büyük bir başarı ancak bu başarı AR ve VR sektörüne giriş yapmamız için yeterli değil."
 
Xbox tarafından durumlar böyleyken Sony ise PS VR2 sanal başlığını Şubat ayında piyasaya sürdü. PS VR 2 ilk altı haftasında yaklaşık 600.000 adet sattı. Öte yandan Meta (eski adıyla Facebook) bu yılın başlarında bugüne kadar yaklaşık 20 milyon Quest VR başlığının satıldığını açıkladı.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Microsoft Platformlar: PC Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Yazılım Çıkış Tarihi: 4 Nisan 2001
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da Büyük Final: MOUZ ile Vitality Arasında Gerçekleşecek! 12 Mayıs VCT 2024 EMEA 1. Aşama'da Büyük Final Bugün Gerçekleşecek! 12 Mayıs Skyrim İçin 180'den Fazla Görev Ekleyen DLC Boyutlu Mod Yayınlandı 12 Mayıs Battlefield 2042 İçin Yeni Güncelleme 14 Mayıs'ta Geliyor 12 Mayıs Ghost of Tsushima'nın PC Sürümü 100'den Fazla Ülkede Satıştan Kaldırıldı 12 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler