ARK Yapımcısı Xbox One X'in Güçlü ve Zayıf Yönleri Hakkında Konuştu

14.11.2017 15:24 Tunahan Safdır

 
     Geçtiğimiz günlerde Xbox One X desteği alan ARK: Survival Evolved'un yapımcılarından Jesse Rapczak hem oyunlarının Xbox One X üzerindeki performansına hem de yeni konsola değinerek açıklamalarda bulundu.
 
     Xbox One X'in hem Xbox One'a hem de PS4 ve PS4 Pro'ya oranla daha fazla bellek sunmasının kalite çıtasını yukarı çekebilmelerindeki en önemli etken olduğunu belirtti. Bu sayede doku kalitesini iyileştirebildiklerini ve çizim mesafesini arttırdıklarına değinen Rapczak Xbox One X'in GPU'sunu "gerçek bir canavar" olarak nitelendirdi. Ancak CPU için aynısını söyleyemiyor. Kendisine göre CPU daha güçlü olabilirmiş. Şayet Xbox One X daha güçlü bir CPU ile çıksaydı oyunların görsel kalite farkının daha belirgin olacağını söyleyen yapımcı güçlü bir GPU'nun görsel yönden ellerini zenginleştirdiğini, iyi bir işlemcinin de  oyunun derinliğini arttıracak elementlerin kapısını açtığını belirtiyor.
 
     Tabi konsolların planlamasında ne gibi faktörlerin etkili olduğunu söylemek zor. Çünkü işin için fiyat politikasından, gelecek neslin planlamalarına kadar pek çok faktör bulunuyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
ARK: Survival Evolved Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Studio Wildcard Dağıtıcısı: Bağımsız Tür: Survival Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 27 Nisan Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 27 Nisan Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 27 Nisan Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 27 Nisan 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 27 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler