Yeniden Düzenlenmiş Alone in the Dark, 16 Ocak'ta Geliyor

29.12.2023 13:45 Mehmet Tandoğan

 
 
Pieces Interactive tarafından geliştirilen ve THQ Nordic tarafından yayınlanacak olan psikolojik, aksiyon, korku oyunu Alone in the Dark, 16 Ocak tarihinde geliyor.
 
90'ların kült korku oyunu deneyiminden ilham alan bu yapım içerisinde yeniden düzenlenmiş bir sürüm bizlere aktarılmak isteniyor. Bu düzenlenmiş sürüm içerisinde ilgi çekici grafikler, atmosfer, aksiyon sahneleri, animasyonlar ve daha fazlası bizleri bekliyor. Bununla beraber hayatta kalma korku oyunu içerisinde istediğim şekilde ilerleyebiliyor, psikolojik korkunun tadına varabiliyor ve yeniden uyarlanan bu yapımda farklı bölgelere doğru ilerleyerek buralardaki gizemleri açığa çıkarabiliyoruz. İlgi çekici detayları ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde klasik hayatta kalma korku deneyimi bizlere aktarılıyor ve bu deneyimi yaşamak için de elbette oyunun yeniden düzenlenmiş sürümüne adım atıyoruz.
 
Oyunda arka planda bir hikaye anlatılıyor. Zaten oyunun özünde ve temelinde bu hikaye içeriği yer alıyor ve bu temel ile beraber de biz de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. İki farklı kahramandan oluşan bu yapımda bu iki farklı karakteri de kontrol edebilir ve aynı zamanda onların gözünden olayları deneyimleyebiliyorsunuz. Farklı farklı hikaye kısımlarını deneyimleyebileceğiniz ve orijinal oyuna bağlı kalınarak tasarlanmış olan bu yapım içerisinde bildiğiniz şekilde çevreyi keşfedebiliyor, canavarlarla savaşabiliyor, bulmacaları çözebiliyor ve aynı zamanda rahatsız edici gerçekleri ortaya çıkarmaya çalışıyorsunuz. Oyunda arka planda bir hikaye yer alır ve bu hikaye kapsamında gerçekten de ilgi çekici detayların bizi rahatlayacağını söyleyebiliriz. Ve aynı zamanda burada yer alan hikayeye hem ara sahneler hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor.
 
Karakterler arasında diyaloglar gerçekten de ilgi çekici bir şekilde karşımıza çıkıyor. Çünkü bu tarz oyunlarda diyalogların arka planında doğru olması ve sürekli olarak gerçekten ilgi çekici detayların yer alması büyük oranda oyuncuların dikkatini çekecek türden olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla burada iyi bir iş çıkardıklarına elbette bu diyaloglardan anlayabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde diyalog sistemi ve diyaloglardaki doluluk oldukça önem arz ediyor. Bunlara oyuncular oldukça dikkat ediyor diyebiliriz.
 
 
 
Farklı noktaları keşfedebildiğimiz ve kötü planları açığa çıkarabildiğimiz yapımda kabus gibi alemlere doğru adım atabiliyorum. Buralardaki sırları açığa çıkarabiliyor, aynı zamanda etrafındaki nesneleri araştırabiliyoruz. Etrafındaki nesneleri araştırırken elbette burada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve aynı zamanda bu süre boyunca da akıl hastasının evine doğru adım atmaya çalışıyoruz. Buralarda yer alan malikaneyi dilediğimiz gibi keşfedebiliyor ve keşfettiğimiz esnada da ilgi çekici detayların karşısına çıktığını görebiliyoruz. Çevreyi keşfedebileceğimiz, rahatsız edici gerçekleri ortaya çıkarabileceğimiz ve aynı zamanda sırları açığa çıkararak burada yer alan hikayenin özünü anlayabiliyoruz.
 
Oyunda farklı farklı noktaları araştırabileceğimiz bir kısım bulunuyor. Bu kısımlarla beraber kabus gibi alemlere doğru adım atabilir ve buradan gerçekten de ilgi çekici bir yapı ile karşılaşabiliyoruz. Nitekim oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tehlikeli yaratıklarla ve canavarlarla beraber karşılaşabiliyoruz. Bunları alt etmek ve bunlardan kaçınmak da tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda gerçekten de ilgi çekici bir psikolojik korku deneyimi üzere sunuluyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca yer yer korkabileceğiniz ve yerlerde yerinizden sıçrayabileceğiniz bir yapı bizlere sunuluyor ve bununla beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Bu tarz oyunlarla siz de biliyorsunuz ki oyunun bizleri diri tutması ve korku unsurlarını da bünyesinde barındırması oldukça önem arz ediyor.
 
Korku sevenlerin tatmin olabileceği ve korku içeriğini istediği şekilde deneyimleyebileceği bu yapım, yeniden düzenlenmiş sürüm olduğundan dolayı ilgi çekici grafikler ve üstüne teknoloji geliştirmeleri yer alıyor. Görsellerden ve fragmanlardan da anlayabileceğiniz gibi oyunda gerçekten de iyi bir şekilde düzenlenmiş ürün olarak karşımıza çıkacak olan çeşitli detaylar bulunuyor. Bunlarla beraber 90'ların klasik korku oyununa tekrardan geçiş yapabilir ve oyuna daha önce deneyimleyenler bu oyuna bir göz atabilir. Burada hangi yapının olacağını ve nelerin olacağını karşılaştırabilir, aynı zamanda orijinal oyunla beraber olan farklılıklarını burada karşılaştırabiliyor.
 
 
Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki bulmaca içerikleri oldukça önem arz eder ve bulmaca içeriklerini çözmek ve aynı zamanda bunları çözümlemek gerçekten de hikayenin gidişatında oldukça mühim. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda öncelikle kolay, daha sonrasında ise zorlu bir bulmaca içeriği bizlere aktarılıyor ve bu bulmaca içerikleriyle beraber de oyunda bir yandan korkarken, diğer yandan da çeşitli sırları açığa çıkarabilir ve burada bulmacanın özünü öğrenmeye çalışıyoruz. Klasik olarak hayatta kalma korku oyunu deneyimine adım attığımız yapım içerisinde farklı bölgelerde doğru ilerleyebiliyor ve burada yer aldığımız süre boyunca farklı bölgeleri istediğimiz şekilde analiz edebiliyor ve etrafta bulunan nesneleri araştırabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda etrafta birçok nesnenin bulunduğunu görebiliyor ve aynı zamanda bunları araştırarak hikayenin özünü anlayabiliyoruz.

90'ların korku oyunu temeli ile beraber atıldığımız bu yapımda Soma ve Amnesia yazarı tarafından hazırlanan bir hayal dünyası yer alıyor. Bu hayal dünyası içerisinde psikolojik korku deneyimi bizlere aktarılıyor ve aynı zamanda hikayenin özü bu yazardan bizlere sunuluyor diyebiliriz. Dolayısıyla gerçekten de ilgi çekici bir yapının bizlere sunulduğu doğrulanabilir ve aynı zamanda ilk oyunu oynayanlar bu oyunu da oynayarak aralarındaki farklılıkları yorumlayabilir. Bunun dışında oyunda psikolojik korku oyunlarının köklerine inmeye çalışıyor ve aynı zamanda burada gerçekten de rahatsız edici içeriklerle beraber karşılaşabiliyoruz. Korku oyunu sevenler için gayet tatmin edici bir deneyime sunmayı hedefleyen yapımda gerçekten de yavaş yavaş parçalanmaya başladığı bir boyutta yer alıyor ve aynı zamanda burada kabus da olabilir dünyaya geçiş yapabiliyoruz.

İki farklı karakterin perspektifinden olayları görebildiğimiz yapımda gerçekten de dikkat çekici bir hikaye içeriği bizlere aktarılıyor. Başından sonuna kadar bizleri ekrana kilitleyen bir repliği bünyesinde barındıran yapımda o korku dolu ortama geçiş yapabilir ve aynı zamanda burada karanlık bir atmosferde genel olarak karşılaşabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda hikaye içeriği oldukça önem arz ediyor. Çünkü zaten oyunun özünde bu tarz yenilikler bulunuyor ve hikaye içeriği ne kadar ilgi çekici olursa o kadar çok burada ilerleyebilir ve hikayenin gidişatını burada da aslında değiştirebiliyoruz. Nitekim geldiğimiz noktada hikaye içeriği ne olursa olsun oyunun aynı zamanda atmosferde yansıtması gerekiyor ve bunun dışında hikaye ilgi çekici olursa elbette oyunun sonuna doğru ilerlemeye çalışıyoruz ve oyunda uzunca vakitler geçirebiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda hem hikaye hem de atmosfer oldukça önemli ölçütleri ve ikisinin de temelinin gerçekten sağlam olması lazım. Ancak bu şekilde oyuncular beğenebilir ve oyunda uzunca vakitler geçirebilir.
 
 

Bu tarz oyunlarda elbette hayranlar daha çok yer bulmak istiyor. Yani ilk oyunu oynayanlar ve orijinal yapıyı hafızasında kaydedenler bu oyuna gerçekten de üst düzey bir şekilde yer bulmak istiyor ve buradaki Gotik malikanenin karanlık sırlarını açığa çıkarmak için ellerinden geleni yapmaya koyuluyor. Psikolojik korku türü teması ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde aynı zamanda arka planda yer alan çeşitli müzikler bulunuyor ve bu müzikler gerçekten de oyun içerisinde büyük oranda karşımıza çıkıyor. Bu tarz oyunlarda korku unsurlarının geldiği anda bir anda efektlerin ve müziklerin karşımıza çıkması ve duyulması gerçekten de oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu tarz efektler ve korku unsurları gerçekten de oyuncuları yerinden hoplatıyor ve bu da tüylerimizi diken diken eden ve aynı zamanda bize diken üstünde tutan bir yapının bizlere sunulduğunu gösteriyor. Zaten korku severler bu tarz içeriklerden ve seçeneklerden oldukça hoşlanıyor ve memnuniyet duyuyor.

Bunun dışında yeniden düzenlenmiş sürüm içerisinde elbette orijinal oyuna nazaran daha iyi grafikler ve daha iyi animasyon tarzı yer alıyor. Burada karakterlerin yaptıkları hareketler daha gerçekçi bir şekilde buradaki yerini koruyor ve aynı zamanda burada üst düzey bir teknolojik gelişme ile beraber karşımızda bulunuyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız sürece siz de göreceksiniz ki grafiklerin ve animasyonların ve çevredeki detaylarının gerçekten de ilgi çekici ve gerçekçi olarak bizlere sunulduğunu söyleyebilir ve aynı zamanda buradaki değişimlere de deneyimleyebileceksiniz.

Etrafı araştırabileceğiniz ve dedektif rolünü üstlenebileceğiniz yapımda bir yandan arka planda korkarken, diğer yandan ise çeşitli gizemleri açığa çıkarabilecek ve aynı zamanda buradaki bulmaca içeriklerine de ortadan kaldırabileceksiniz. Bulmaca içerikleri burada ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bir içeriği bünyesinde barındırıyor ve bu içerikleri çözmekte tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca rahatsız edici canavarlarla ve yaratıklarla beraber karşılaşabiliyor ve aynı zamanda burada iskelet düşmanları ile beraber de savaşabiliyoruz. Oyunda diğer korku oyunlarında olduğu gibi sadece kaçmıyor, burada aynı zamanda kendimizi savunabilecek ve müdafaa edebilecek silahları da elimizde bulundurabiliyoruz. Dolayısıyla burada düşmanlara karşı verebileceğimiz bir cephane yani güç yer alıyor ve böylece biz de onlara karşı gelebiliyor. Bu sayede daha korkusuz bir şekilde düşmanlara karşı gelebilir ve oyunda gerçekten de güzel bir aksiyon ve nişancı deneyimi de elde edebiliyoruz.

Elbette bu nişancı unsurları içerisinde vuruş hissiyatının önemi oldukça ön plana çıkıyor. Çünkü birçok oyuncu bu mekaniğin silah kullanımında oldukça ön planda olduğunu aktarıyor ve böylece bu mekaniğin doğru bir şekilde çalışması gerektiğini söylüyor. Dolayısıyla geldiğimiz noktada birçok oyunda vuruş hissiyatının olmadığını görebiliyor ve bu oyunların yerden yere vurulduğunu aktarabiliyoruz. Umarız ki bu yeniden düzenlenmiş sürüm içerisinde daha iyi bir vuruş hissiyatının olacağını görebiliriz ve böylece oyuncular da aynı şekilde güzel bir deneyim elde edebilir.
 
 

Oyunun şu anda hangi fiyattan çıkış yapacağını da söyleyemiyoruz. Ön siparişlere de kapalı olan bu yapım, yukarıda da bahsettiğimiz gibi 16 Ocak tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde kısaca toparlayacak olursak, güzel bir yeniden düzenlenmiş sürüm bizlere sunulmak isteniyor. Bu düzenlenmiş sürüm içerisinde de birçok yeniliğin olacağını aktarabiliyoruz ve böylece biz de oyundaki yerimizi güzel bir şekilde almaya hazırlanıyoruz.

Rahatsız edici psikolojik görüntülerin yer aldığı yapım yakın zamanda karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden de istek listenizi ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bunun dışında bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve ilk oyunu oynadıysanız ve iki oyun arasındaki farklılıkları görmek ve deneyimlemek istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. İlk oyuna bir aşk mektubu olarak karşımıza çıkan bu yeniden düzenlenmiş sürüm içerisinde karanlık bir malikaneyi keşfedebiliyor ve buradaki bulmacaları çözmeye çalışıyoruz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Alone in the Dark: Illumination Platformlar: PC Geliştirici: Pure Dağıtıcısı: Atari Tür: Korku Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 1 Saat önce Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 1 Saat önce Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 2 Saat önce Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 2 Saat önce 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler