Microsoft, İngiltere'de Bazı Bulut Tabanlı Oyunların Haklarını Satmayı Düşünüyor

16.07.2023 15:10 Mehmet Tandoğan

 
 
Microsoft'un 69 milyar dolarlık Activision Blizzard satın alımı için yasal onay almak amacıyla Birleşik Krallık'taki bulut tabanlı oyun haklarının bir kısmını satmayı düşündüğü bildiriliyor. Bloomberg kaynaklarına göre Microsoft belirtilen oyun haklarını telekomünikasyon, oyun veya internet tabanlı şirketlere veya özel sermayeye sahip bir şirkete satabilir.
 
CMA süreci altı hafta uzattı
 
 
 
Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Komitesi (CMA), yeni yeni yükselen bulut oyun pazarı üzerindeki etkilere ilişkin endişeler nedeniyle Nisan ayında Activision anlaşmasını engelledi. CMA ek olarak şu anda Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasıyla ilgili son kararını altı hafta daha uzattı.
 
Microsoft'un 28 Temmuz'da başlayacak yeni mahkeme sürecinde CMA kararına itiraz etmeyi planlanmıştı. Ancak bu haftanın başlarında Xbox ve CMA, mahkeme dışı bir anlaşmaya varmak amacıyla yasal işlemleri durdurdu.
 
Microsoft artık mevcut satın alım süresi (18 Temmuz) sona ermeden önce işlemi tamamlamak istiyor. Eğer işler beklenildiği gibi gitmezse Xbox, Activision Blizzard'a 3 milyar dolar ödeyecek ve satın alım müzakereleri yeniden başlayacak.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Microsoft Platformlar: PC Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Yazılım Çıkış Tarihi: 4 Nisan 2001
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
VCT 2024 EMEA 1. Aşama'da Büyük Final Bugün Gerçekleşecek! 2 Saat önce Skyrim İçin 180'den Fazla Görev Ekleyen DLC Boyutlu Mod Yayınlandı 2 Saat önce Battlefield 2042 İçin Yeni Güncelleme 14 Mayıs'ta Geliyor 3 Saat önce Ghost of Tsushima'nın PC Sürümü 100'den Fazla Ülkede Satıştan Kaldırıldı 4 Saat önce Sony, Eski Deviation Games Geliştiricileriyle Yeni Stüdyo Kurdu 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler