Overwatch Karakterine Cinsiyetçi Pozu Nedeniyle Müdahale Edildi

29.03.2016 15:20 Gökhan Yılmaz

     Overwatch karakterlerinden Tracer'ın kazandığı maçların ardından verdiği poz nedeniyle Battle.net forumlarında tartışma başladı ve yapımcıların cinsiyetçilik ile suçlanması, pozun da kaldırılması ile sonuçlandı.
 
     Şu an için 27 sayfa olmuş konuda şikayetçi olan kullanıcının açıklaması şu şekildeydi: "Her gün yatağından kalktığında Overwatch'un Recall tanıtım videosunu izleyen b var. Tracer'ın kim olduğunu biliyor ve o büyüdükçe bu karakterler ile birlikte büyüyeceğini biliyorum. Overwatch'a yeni karakterler eklemeye devam etmeniz ve içeriğini genişlenmeniz çok güzel fakat bu tip güçlü kadın karakterler yaratırken yaptığınız tüm güzel işleri bir anda yok eden bir Tracer pozu yaratmışsınız." 
 
     Tracer'ın aşağıda göreceğiniz pozunu cinsiyetçi ve gereksiz bulan ebeveyn, konuya yapım ekibinin başı Jeff Kaplan'ın gelmesi ile birlikte istediğine erişti ve Tracer'ın bu kazanma pozu oyundan kaldırıldı. Elbette özellikle uzak doğu MMORPG'lerinde çok daha abartı olan bu durum, Blizzard gibi saygı gören, milyonlara hitap eden ve çoluğa çocuğa karışmasına rağmen oyunlarını saygınlıkla takip eden kullanıcılara sahip bir firma ufak bir pot kırdığında insanlar harekete geçebiliyor. Kadın karakterlerin, oyunların çoğunlukla en ilgi gösterdikleri yaştaki erkeklere hitap etmesi nedeniyle bu tip çekici pozlara sokulması hakkında siz ne düşünüyorsunuz?
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Overwatch Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Blizzard Entertainment Dağıtıcısı: Blizzard Entertainment Tür: FPS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 19 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Batman: Arkham Shadow Fragmanı Disslike Yağmuruna Tutuldu 06 Mayıs Manor Lords İçin Oldukça Komik Bir Shrek Modu Yayınlandı 06 Mayıs Baldur's Gate 3 iPad ve iPhone Cihazlarına Gelebilir 06 Mayıs Activision'ın Zamanında Tony Hawk's 3 + 4 Projelerini Reddettiği Bildriildi 06 Mayıs Kingdom Come: Deliverance 2'nin Savaş Sisteminden Kısa Bir Kesit 06 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler